Üniversitelilerden yaban hayatına destek

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden yaban hayatına destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2013 10:41

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, il genelinde kahve, lokanta ve halkın göreceği yerlere yaban hayatı korumak için afişler astı. 'Bilinçli gençler çevreye sahip çıkıyor' projesini başlattı.

Haberin Devamı

Nesli tükenen hayvanlar ve doğal yaşamı korumak için Erzurum Atatürk Üniversitesi Tortum Meslek Yüksek Okulu öğrencileri kahve, lokanta ve halkın göreceği yerlere afişler astı. Yaban hayatı korumak için 'Bilinçli gençler çevreye sahip çıkıyor' projesini başlattı. Çalışmanın bir yıl önce başladığını belirten Tortum MYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Örünğ, "Tortum ve Uzundere yörelerinde yaşayan yabani hayvan nesli azalıyor. Halkı bilinçlendirmek için öğrencilerimizle böyle bir projeye imza attık" dedi.

Okul Müdürü Prof. Dr. İbrahim Örünğ, Tortum- Uzundere kırsalında yaşayan farklı türdeki yabani hayvanların neslinin, özellikle bilinçsiz avlanma nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bölgedeki su kaynaklarının azalması ve kirlenmesi, tarımsal üretimde granül, suni gübre kullanımının da yaban hayatı tehdit ettiğini belirtti. Prof. Dr. Örünğ, yörede yıllardır bulunan keklik, tavşan, yaban keçisi, karaca gibi hayvanların neredeyse artık görülmediğini anlattı.

Haberin Devamı

Gençlerin doğaya sahip çıkması gerektiğini belirten Prof. Dr. Örünğ, okullarında öğrenim gören öğrencilerin, yaban hayatı korumak için yaklaşık bir yıldır proje hazırladıklarını söyledi.. Prof. Dr. İbrahim Örünğ şöyle konuştu:
"Yaban hayatı her geçen gün yok oluyor. Kartal ve akbaba gibi yırtıcı kuşlar bölgede yok bile. Kene ve yılan gibi canlılar bu nedenle çoğalıyor. Yeni yetişen nesil ne yazık ki artık bu canlıların olduğundan habersiz. Yaban hayatın yaşamımızda önemi anlaşılmalı. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Yüksekokulda hazırlanan afiş, tablo ve resimler öğrenciler ve öğretim elemanlarınca yöredeki tüm kahve, lokanta, kıraathane ve halkın göreceği tesislere asıldı. Bu şekilde yörede yaşayan insanların tehlikenin farkına varmasını amaçladık. Bu farkındalığı yaratmak için her zaman çalışmaya hazırız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!