Üniversitelilerden ‘Evde yoksam kapıya mesaj bırak’ projesi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden ‘Evde yoksam kapıya mesaj bırak’ projesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 16:09

Üniversitelilerin projesiyle, ev sahibi evde yokken gelen misafir kapıya sesli ve görüntülü mesaj bırakabilecek.

Haberin Devamı

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bitirme Projeleri Sergisi, 89 tasarımla ziyarete açıldı. Çalışma yapan Serdar İmamoğlu, geçen yıl eylül ayında geliştirmeye başladığı projesinin prototipini tamamladığını söyledi. "Ev sahibinin, evde olmadığı zaman gelen kişilerden haberdar edilmesini amaçlıyoruz" diyen İmamoğlu, çalışmayı şöyle anlattı.

"Ürün diafon sistemi, zil paneli, ses kaydedici devre ve bu devreyi kumanda edebilen mikrodenetleyici üzerine kuruldu. Ev sahibi çıkarken sistemi aktive ediyor. Gelen misafir zili çaldıktan sonra 40 saniye boyunca kapı açılmazsa mesaj sistem devreye giriyor ve ev sahibinin evde olmadığını aktarıyor. Ziyaretçi, sisteme 15 saniye boyunca mesajını kaydedebiliyor. Ev sahibi, eve geldiğinde sistemi kapatıp telesekreter gibi mesajları arka arkaya dinleyebiliyor ya da kamera modülü eklendiğinde ayrıca izleyebiliyor."

Haberin Devamı

Sergide biyomedikal, elektrik-elektronik, bilgisayar, endüstri ve makine mühendisliği alanlarındaki çalışmalar da tanıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!