Üniversiteliler yüksek ev kiralarını protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler yüksek ev kiralarını protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 17:10

Karabük Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, 'Yolunacak kaz değil, öğrenciyiz' yazılı döviz açarak, ev kiralarının yüksek olmasını, dersliklerin ve yurtların yetersiz olmasını protesto etti.

Haberin Devamı

Karabük Üniversitesi Kulüpsüzler üyesi 15 öğrenci okulun kapasitesinin üzerinde öğrenci almasını, dersliklerin ve yurtların yetersiz kalmasını ve kentteki ev kirası fiyatlarını protesto etmek için kampüste toplandı. Öğrenciler, 'Yolunacak kaz değil, öğrenciyiz' yazılı dövizi açarak, 'Karabük uyuma, öğrencine sahip çık' sloganları attı. Gençler adına basın açıklaması yapan Umut Can Ören, üniversitenin bu yıl 10 bin civarında öğrenci aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Üniversitelere baktığımızda bir çoğunda planlı bir gelişme gerçekleşmektedir. Bu da üniversitenin kalitesini yansıtmaktadır. Nüfusu 30 bini aşmış olan üniversitemiz sadece 7 yıllıktır. Bu anlamda Karabük'ün ve üniversitemizin lojistiği 30 bin öğrenciye yetmeyecek durumdadır. Bir fakülte binasında aynı anda 5 tane fakülte eğitim görüyor. Halbuki üniversitelerde her fakültenin binası ayrıdır. Öğrencilerin ders işleyebileceği laboratuvar eksik, derslikler ve sınıflar az. Üniversite yönetimi bahane üretip ödenek gelmedi diyor. Ancak stat yapmak için ödenek bulan yönetim, öğrencinin dersliğine ödenek bulamıyor. Karabük'te stadyum var. Stadyum yerine derslik yapılmasını istiyoruz. Pervasızca büyümek için bir yılda üniversiteye 10 bin öğrenci almak çok komiktir."

Haberin Devamı

Kredi Yurtlar Kurumu'nun yatak sayısı 2 bin 756 olduğunu anlatan Ören şöyle devam etti:
"Talebimiz Kredi Yurtlar Kurumu'nun yatak kapasitesinin arttırılmasıdır. 7 yıl önce 100 TL'den az olan kiralar bugün 1000 TL gibi uçuk miktarlara ulaşmıştır. Karabük halkından talebimiz, öğrenciyi yolunacak kaz olarak görmemeleri ve daha vicdanlı yaklaşmalarıdır. Sizin de evladınız üniversiteye gidecek. Onlara da aynı muamele yapılsa ne yaparsınız? Bir çok öğrenci arkadaşımız en öncelikli olan barınma ihtiyacını karşılayamadığından üniversitede kaydını dondurmaktadır. Bu öğrencileri kaz olarak görmeyin. Bizler kaz değiliz, biz kendimizi yoldurmayız.

Sizin göreviniz Suriye'den Karabük'e gelen mültecilere ev arayışında bulunup, kiralarını dahi ödemek midir? Yoksa bu vatanın asıl geleceği olan bizler için daha uygun koşullarda öğrenim görmemiz adına atılımlarda bulunmak mıdır? Öğrencilere sahip çıkmıyorsunuz. Onları kenara atıyorsunuz. 10 öğrenci bir evde kalıyor. Kelle başı 250 TL alınıyor. Öğrenciler insan gibi yaşayamıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!