Üniversiteli askerliğini 2 yıl erteleyebilecek

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli askerliğini 2 yıl erteleyebilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2007 00:00

Mevcut uygulamada 8 ay ile 15 ay arasında değişen mezunların askere alınma dönemi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yeni Askerlik Yasası değişikliğiyle 2,5 ile 3 yıl arasında gerçekleşecek. Disiplinli erbaş ve ere 7 gün fazladan izin verilecek.

ASKERLİK çağına gelen üniversite mezunlarının beklediği yasa dün TBMM Genel Kurulu’ndan çıktı. Genel Kurul’da kabul edilen Askerlik Yasası değişikliğine göre, dört yıl ve daha uzun süreli yüksek öğretim kurumlarından mezun olan yükümlülerin askere sevkleri, istekleri halinde iki yıla kadar ertelenebilecek. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanların ise bir yıla kadar erteleme hakkı olacak. Yurt dışında öğrenim görenlere, denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ayrıca bir yıla kadar erteleme hakkı tanınacak. Böylece, mevcut uygulamada 8 ay ile 15 ay arasında değişen mezunların askere alınma dönemi 2,5 ile 3 yıl arasında gerçekleşecek.

FAZLADAN KAFA İZNİ Aynı yasaya göre, birlik içerisinde disiplinli davranış sergileyenleri ödüllendirerek motive etmek, disiplin ihlalleri yapma eğiliminde olanların davranışlarını kontrol altında tutmalarını sağlamak ve caydırmak için ek izin hakkı tanındı. Disiplinli erbaş ve ere 7 gün fazladan izin verilecek. Ayrıca radyoaktif ışınla çalışan erbaş ve erler, yaptıkları bir yıl hizmete karşılık 30 gün sağlık izni kullanacak.

KÖTÜ NİYETLİYE YAPTIRIM Kendini askerliğe elverişsiz hale getirmeye veya getirtmeye teşebbüs edenlerin bu eylemleri dolayısıyla yatarak gördüğü tedaviler veya istirahatte ya da hava değişiminde geçirdikleri süreler askerlik hizmetinden sayılmayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!