Üniversitelerde türban serbest

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde türban serbest
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 00:00

Partisinin seçim beyannamesini açıklayan DP Genel Başkanı Ağar, türbanın üniversitelerde serbest olacağını söyleyerek, "Eğitim özgürlüğü engellenemez, ülke başörtüsü üzerinden bölünemez" dedi.

Ağar işsizliğin önleneceğini, BDDK’nın kapatılacağını, TMSF’nin tasfiye edileceğini söyledi.

DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, AKP ve diğer partilerin seçim beyannamesinde yer almayan türban konusuna beyannamesinde yer vererek, türbanın üniversitelerde serbest bırakılacağı vaadinde bulundu. Ağar, DP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında partisinin 108 sayfalık seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede, sivil bir anayasadan siyasi partiler ve seçim kanunlarında değişikliğe, tam bağımsız yargıdan özgür basına, IMF ile stand by anlaşmasının sona erdirilmesinden vergi adaletinin sağlanmasına kadar pek çok vaat yer aldı.

ANKARA ANLAŞMASI

Beyannamede Irak’ın bütünlüğünün korunması ve işgalin sona erdirilmesi çalışmaları yürütüleceği vaadinde bulunulurken, işgalin sona ermemesi durumunda, Musul ve Kerkük’ün Misak-i Milli sınırları dışında kalmasına neden olan 1926 Ankara Anlaşması’ndan çekilineceği vurgulandı. Ağar özetle şunları söyledi:

ÇATIŞMAYI KALDIRMAK

Türkiye’deki toplumsal ve siyasal anlamdaki huzursuzluğu ortadan kaldırmak, temel hedefimizdir. Bu çerçevede merkez sağı, DP çatısı altında buluşmaya çağırıyoruz. Türkiye siyaseti, çözümsüzlük girdabında, bir çatışma alanı halinde, yola devam edemez durumda. Düşündürücü olan, bu kutuplaşmayı, kavgayı yaratan temel temalarda milletimizin sahibi olmaktan gurur duyduğu öz değerler olmasıdır.

DP, bu süreçte siyasete yeni bir nefes getirmektedir. Bizim başörtüsü kompleksimiz yok. Bizim hayatımız, söylemlerimiz ortada. 20 sene başörtüsü üzerinden siyaset yapanlar bugün bunun kenarından geçiyor. Batı üniversitelerinde böyle bir yasak yok. Biz dün ne diyorsak bugün de onu diyoruz. Ancak onlar dün söylediklerini bugün söylemiyorlar. Üniversitelerde eğitim özgürlüğü engellenemez, ülke başörtüsü üzerinden bölünemez.

ÖZELLEŞTİRME

Ağar beyannamedeki bazı başlıkları ise şöyle sıraladı: Halkın geçim sıkıntısı giderilecek, işsizlik önlenecek. İstihdam üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik yükü azaltılacak ve yüzde 20’ye düşürülecek. Kurumlar vergisi oranı yüzde 15’e indirilecek. Asgari ücret vergi dışı bırakılacak. KDV’de oran yüzde 8’e düşürülecek. ÖTV yerine Lüks Tüketim Vergisi’ne geçilecek. KİT’lerin özelleştirilmesine öncelik verilecek. BDDK kapatılacak, TMSF tasfiye edilecek, SPK kaldırılacak. Teşvik Politikası Konseyi kurulacak. Esnaf; Sanatkar ve KOBİ bakanlığı kurulacak. Milli Tarım Politikası Belgesi hazırlanacak. Siyasi Partiler Kanunu demokratik bir ruhla yeniden kaleme alınacak. Yapılacak değişiklikle genel başkanlar dahil, siyasi partilerin genel merkezlerinde ve teşkilatlarında görev alacak herkesin, parti üyeleri tarafından hakim teminatında yapılan seçimlerle belirlenmesi sağlanacak. IMF ile stand by anlaşması yerine gölge program uygulanacak.

İktidarımızda şehit cenazesi olmayacak

DP Lideri Mehmet Ağar, Zonguldak mitinginde iddialı konuşarak, "İktidarımızda hiçbir yöreye şehit cenazesi gelmeyecek. Bunu başarabilecek tek genel başkan benim" dedi. İktidarı eleştiren Ağar, "Bu hükümet asgari ücretliyi perişan etti. Küçük esnafı kökten yok etti. Çiftçi, köylü yok sayıldı. Biz kepenkleri açan hükümet olacağız. Hiçbir genç dağa çıkmayacak. İşi ve huzuru olacak. Silahla gelen silahla gidecek. Bunlar kendi dönemlerinde dedikodu yaptılar. Cumhurbaşkanı bile seçemediler. Askerin başına çuval dahi bu iktidar döneminde geçirildi" dedi. DHA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!