Üniversiteden özel gereksinimli çocukların eğitimine destek

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteden özel gereksinimli çocukların eğitimine destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 14:51

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün özel gereksinimli çocukların mesleki eğitimlerinde kaynaştırma programlarına uyum süreci projesine Maltepe Üniversitesi bilimsel araştırma ve sonuçlarıyla destek verdi.

Haberin Devamı

3 ülkeden yaklaşık 40 kişinin çalıştığı proje kapsamında öngörülen yaygınlaştırma çalışmaları ile Maltepe ilçesinden 400 öğretmen ve yönetici, 120 kaynaştırma öğrencisi, 3 bin 500 mesleki eğitim öğrencisi ve ailelerine birebir ulaşıldı. Yayınlanacak olan rehber kitap ve dijital ortamdaki yayınlarla tüm Türkiye'deki mesleki eğitim kurumlarına ulaşılması hedefleniyor.
Üniversite, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Hayat boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo Da Vinci-Partnership kapsamında sürdürülen projenin tamamlandığını duyurdu. Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilen çalışmaya Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanı sıra mesleki eğitimde öğretmen ve yöneticilere yönelik 3 ülkeyi de kapsayan bilimsel araştırma ve sonuçlarıyla Maltepe Üniversitesi destek verdi. İşitme engelli öğrenciler ile ilgili çalışmalarıyla Zonguldak Özel Eğitim Meslek Lisesi, otizmli öğrenciler ile ilgili çalışmalarıyla İngiltere'den Gower College ve öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler ile ilgili çalışmalarıyla İtalya'dan özel kurs eğitim kurumu Ageform yardımda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!