Üniversiteden finansal yönetim merkezi

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteden finansal yönetim merkezi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 13:44

İşletmecilik ve finansal alanlardaki çalışmalara yönelik bir araştırma merkezi kuruluyor. Merkez, Türkiye’de finansal yönetim ve işletmecilik uygulamaları üzerine yapılan çalışmalarda, işletmeler ve işlemlerin vaka analizleri odaklı olarak değerlendirilmesini hedefliyor.

Haberin Devamı

Finansal alandaki çalışmalar için bir araştırma merkezi kuruluyor. Işık Üniversitesi Finansal Yönetim ve İşletmecilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (FİMER) çalışmalarını kamu, özel ve sosyal sektörde faaliyet gösteren işletme ve kuruluşlar üzerine yapacak. Merkez ile ekonominin farklı alanlarındaki işletmelerin kurumsal deneyim ve birikimleri ile, işletmecilik faaliyetlerinde geniş düzeyde farkındalık ve bilinilirlik kazandırılması hedefleniyor.

TSKB ile antlaşma imzalandı

Oluşumun altyapısını oluşturan unsurların başında geniş bir arşiv kapasitesi ve veri tabanı erişimi geliyor. Işık Üniversitesi, Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) ile arşiv paylaşımı ve veri erişimi konusunda işbirliği anlaşması imzaladı. FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay, bu işbirliği anlaşmasıyla yalnızca kurulmakta olan araştırma merkeziyle bağlantılı olarak güçlü ve zengin bir altyapı imkanı sağlanmadığını; aynı zamanda FİMER’in bundan sonraki çalışmalarında da çok değerli bir ilişkinin de ilk adımının atıldığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Tekinay, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yükseköğrenim kurumlarının belli akademik konularda veya mesleki eğitim çalışmalarında benzer kurumlarla farklı özellikler taşıyan yetkinlik alanları oluşturmuş ve sektörde bu yetkinlik alanları ile anılmayı başarmış olmaları önemli. FİMER’in de Işık Üniversitesi bünyesindeki ilgili etkinlik alanlarının daha da geliştirilmesine katkıda bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kaynak alışverişi yapılacak

İşbirliği çerçevesinde, FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi ve TSKB Kütüphanesi aralarındaki ödünç verme-ödünç alma hizmeti kapsamında, telif hakları açısından paylaşılmasında kısıt bulunmayan her türlü yazılı, görsel ve elektronik içeriği paylaşabilecek. Yine bu işbirliği kapsamında, her iki kurumun belirli sayıdaki çalışanları, araştırmacıları, dış üyelik kaydı ile diğer kurumun kütüphanesinde araştırmalarını ücretsiz sürdürebilecek. Ayrıca üyeler kullanmak istedikleri kaynakları bağlı bulunduğu kurumun kütüphanesine iletmek koşulu ile diğer kurumun kütüphanesinden kaynak temininde de bulunabilecek. İki kütüphane düzenleyecekleri mesleki eğitim, çalıştay, seminer, konferans vb. etkinliklerde işbirliği yapabilecek. Çalışanlarının bu etkinliklere katılımını sağlayarak mesleki gelişim konusunda da işbirliği gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Finansal Yönetim ve İşletmecilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (FİMER), bir yönetim ve uygulama araştırmaları merkezi olarak işlev görmesi planlanıyor. Merkezin, akademisyenler, finans yöneticileri, şirket sahipleri, sektörel STK'lar, yatırımcılar, finans medyası ve gelişmelere dayalı olarak oluşacak, alanda görev yapacak araştırmacılar/lisans üstü, master ve doktora öğrencilerinin faaliyet gösterecekleri bir platform olarak geliştirilmesi hedefleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!