Üniversitede "3. İletişim Günleri" başladı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede 3. İletişim Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 15:39

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen "yeni medya psikolojisi" ve "nöropazarlama" konularının ele alındığı 3. İletişim Günleri başladı.

Haberin Devamı

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversitenin Altunizade'deki Merkez Yerleşkesi'nde düzenlenen etkinliğin açılışında, İletişim Fakültesi yöneticilerini ve öğrencilerini etkinlik dolayısıyla tebrik etti.     

"Yeni medya psikolojisi" ve "nöropazarlama" alanında yürütülen çalışmaların üniversitelerinin İletişim Fakültesine fark kazandıracağını aktaran Tarhan, başarılar diledi.     

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör ise yeni yeni tartışılan ve hakkında çok az şey bilinen konuları daha bilimsel bir alana çekip, bu konularda kamusal duyarlılık oluşturmak istediklerini söyledi.     

Güngör, "Dijital medya teknolojisi dünyanın gidişine yön vermekte, yeni medya pek çok yönlü olarak hayatı etkilemektedir. Bu teknolojilerin birey üzerinde, bireyler arası ilişkilerde, toplumun ayrıntılarındaki etkileri nelerdir? Her yeni teknolojinin doğru ve yerinde kullanılmadığı sürece topluma zararlı etkileri de olabiliyor... İşte iki gün boyunca bunları da konuşacağız" dedi.

Haberin Devamı

İlk sunum Cüceloğlu'ndan       

3. İletişim Günleri'nin ilk oturumunda Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, "Yaşam, ilişkiler ve varoluş" başlıklı bir sunum yaptı.     

Çocukluğun hayatın en önemli dönemi olduğunu vurgulayan Cüceloğlu, "İnsanın özellikle beş yaşına kadar olan sürede yaşam kökleri filizlenir ve tüm yaşamını bu kökler üzerinde sürdürür" diye konuştu.      

Üsküdar Üniversitesi 3. İletişim Günleri'nin ilk gününde, Cüceloğlu'nun sunumunun ardından "Yeni medyanın toplumsal ve kültürel dinamikleri", "Yeni medyanın psikolojik dinamikleri" konuları ele alındı.     

Etkinliğin ikinci ve son gününde ise "Nöropazarlama" alanındaki yenilikler tartışılacak.     

 

BAKMADAN GEÇME!