Üniversite ile Teknopark işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Üniversite ile Teknopark işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 16:21

Düzce Üniversite ile Teknopark arasında işbirliği ile yeni projeler ve girişimlerin ortaya çıkması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Düzce Üniversitesi ile Düzce Teknopark arasında işbirliği protokolü yapıldı. Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, töreninde, Düzce Teknopark’ın kentin kaderini değiştirebilecek bir kuruluş olduğunu söyledi.
DÜ’de de Düzce Teknopark eşdeğerinde bazı birimler, bu birimlerle işbirliği yapılmasının önemli olduğunu anlatan Sivrikaya şöyle konuştu:
“Üniversitemizdeki Teknoloji Transfer Ofisi ile Bilimsel Araştırma ve Uygulama Merkezi, araştırma altyapısı sunan birimlerimizdir. Sanayi ve üniversite işbirliğinin gerçekleşebileceğine somut örnekler teşkil eden birimlerdir.”

Teknoparktaki katma değeri yüksek bilginin teknolojiye dönüştürülebileceği projelerin üniversite ile işbirliğiyle sağlanabileceğini anlatan Sivrikaya, “Düzce Teknopark’ın birleşmesi sayesinde çok iyi çalışmalar yapabileceğimize inanıyorum. Umarım bu işbirliklerinden yeni projeler ve girişimler ortaya çıkar” dedi.

Haberin Devamı

Düzce Teknopark adına protokol imza törenine katılan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır da protokolün kentin kalkınmasını hızlandıracağını söyledi.
İki kuruluş arasında çalışmalarla gönül bağı kurulduğunu dile getiren Çakır, “Biz gönül anlaşmasını çoktan yaptık. Gönlümüzün sesini buraya resmedeceğiz. Arkadaşlarımızın çalışmaları ile bu imzaların altının dolacağına inanıyorum. Protokolün imzalanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!