Üniversite ile Kalkınma Ajansı arasında işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Üniversite ile Kalkınma Ajansı arasında işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 09:32

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) arasında hastalıklarının tanısında kullanılacak olan 1 milyon 367 bin değerinde proje için işbirliği yapıldı.

Haberin Devamı

MARKA ile KOÜ arasında koroner arter hastalıklarının tanısında kullanılmak üzere “Troponin I ve CK-MB Tanı Kitlerinin Üretilmesi” projesine finansman desteği verilmesi amacıyla sözleşme imzalandı. Düzce Valisi ve MARKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Yılmaz, imza töreninde yaptığı konuşmada, projenin, bölge kapsamında bulunan kentleri tetikleyeceğini, dövizin yurt dışına gitmesini önleyeceğini söyledi. Projenin, bilim ve AR-GE çalışmalarına hizmet etmesi açısından önem taşıdığına dikkati çeken Yılmaz, MARKA’nın sanayi, üniversite ve müteşebbisin
daima yanında olduğunu belirtti. KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu da proje ekibin, imzalanan sözleşmenin değerini bildiğini ve bunun ülke için önemli olduğunu ifade etti. Kalp krizlerinin dünyada ikinci büyük ölüm nedeni arasında yer aldığını belirten Komsuoğlu, “Herkeste kullanılan bir madde. Yoğun cari açığa neden oluyor. Konusu da beni mutlu eden bir konu. Dolayısıyla sevinçle imzalayacağız. İnşallah Allah mahçup etmez” dedi.
Yılmaz ile Komsuoğlu, konuşmaların ardından proje sözleşmesini imzaladı. KOÜ tarafından hazırlanan projenin yaklaşık iki yılda bitirilmesi planlanıyor. 1 milyon 367 bin 740 lira olan proje bütçesinin 1 milyon 25 bin 805 lirası MARKA tarafından karşılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!