UNICEF ve Hırvatistan’dan Adıyaman’a okul

Güncelleme Tarihi:

UNICEF ve Hırvatistan’dan Adıyaman’a okul
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2024 14:10

Deprem bölgesi Adıyaman’da, Hırvatistan’ın katkılarıyla UNICEF tarafından yaptırılan Adıyaman Ticaret ve Meslek Teknik Anadolu Lisesi ek yerleşkesinin açılışı, Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren UNICEF Gaziantep Saha Ofisi Yöneticisi Flippo Matzerelli, “Milli Eğitim Bakanlığının uzun bir süredir ortağı olan UNİCEF, depremden etkilenen bütün illerde bu çabaları desteklendi. UNICEF özellikle Adıyaman’da, diğer çalışmaların yanı sıra çadırlarda 115 eğitim alanı tahsis etti, 2 konteyner okul kurdu ve çok miktarda kırtasiye malzemesi dağıttı ve 2 bin 900 öğretmenin eğitimini destekledi” dedi.

BAĞLILIĞIMIZ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR
Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman da konuşmasında şunları söyledi: “Hırvatistan hükumeti Türkiye’deki dostlarıyla dayanışma içerisinde olduğunu bir kez daha teyit ediyor. Başta yaşantıları kesintiye uğrayan çocuklar olmak üzere Türkiye halkına olan bağlılığımız güçlü bir şekilde devam ediyor. Ortak çabanın bir sonucu olarak inşa edilen 3 prefabrik bu bağlılığın inşasından çok daha fazlasını simgeliyor. Bu vesileyle Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun bu girişimdeki önemli rolünün altını da çizmek isterim. Depremin yıl dönüm yaklaşırken iyimserlikle dolu bir geleceği de kucaklıyoruz. Devam eden iş birliğimiz ve ortak kararlılığımızla Adıyaman ve civar bölgelerdeki çocukların zorluklar karşısında daha güçlü ve dirençli olmaları için gerekli kaynaklara ve desteklere sahip olmalarını sağlamak üzere çalışacağız.”

Haberin Devamı

DAYANIŞMAYLA AYAĞA KALKACAĞIZ
Birlik ve beraberlik mesajları veren Adıyaman Valisi Osman Varol ise “Birinci yıl dönümüne yaklaştığımız büyük felaket gerçekten ülkemizin bu bölgesine ve aynı zamanda tüm insanlarımıza çok derin yaralar açtı. Ama bir şekilde hayat devam ediyor ve bizler tarihimizden aldığımız güçle ve dostlarımızla gösterdiğimiz dayanışma sayesinde bunların hepsini geride bırakıp ayağa kalkacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan okulun ek yerleşke alanı gezildi. Heyet burada bulunan öğrencilerle de sohbet etti. 

BAKMADAN GEÇME!