Ücretsiz öğle yemeği teklifi bakanlıkta

Güncelleme Tarihi:

Ücretsiz öğle yemeği teklifi bakanlıkta
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2013 15:38

YESİDEF’in ‘Okullarda Ücretsiz Öğle Yemeği Verilmesi Projesi’, Milli Eğitim Bakanlığı’na sunuldu. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, teklifle ilgili önümüzdeki hafta Bakan Nabi Avcı ile görüşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) tarafından hazırlanan okullarda ücretsiz öğle yemeği verilmesi teklifi 16 Şubat’ta Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’na sunuldu. Soylu, daha sonra projeyi Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettiğini ve önümüzdeki hafta Bakan Nabi Avcı ile konuyla ilgili görüşeceğini açıkladı. YESİDEF üyeleri ile AK Parti Genel Merkezi’nde biraraya gelen Süleyman Soylu “16 Şubat’ta biz bir emanet teslim aldık. Bu emanetin manevi takipçisiyim. Projenin önümüzdeki öğretim yılında hayata geçebilmesi için ilgili bakanlıklarımızla biraraya geleceğim” dedi.

Olumlu mesajlar aldık

Soylu “YESİDEF’in bu çok önemli projesini kamuoyu ile paylaşılmasından sonra parti merkezimize vatandaşlarımızdan binlerce telefon geldi. Hatta aile etrafımdan, çeşitli çevrelerden bizzat bana gelen olumlu mesajlar var. Veliler bu proje gerçekleşirse büyük bir sevinç yaşayacaklarını belirttiler. Böylesine önemli bir konuyu el alıp projelendirdiğiniz için ben sizlere teşekkür ederim” diye konuştu. Çevresinden gelen olumlu tepkiler ile ilgili memnuniyetini belirten Soylu “Biliyorsunuz Bakan Avcı yeni görevine başladı. Önümüzdeki hafta Sayın Bakanımızı makamında ziyaret ederek hem hayırlı olsun dileklerimi ileteceğim hem de bu projenin ivedilikle nasıl hayata geçirilebileceğini görüşeceğim. Böylesine önemli bir projede takdir edersiniz ki birçok bakanlığımızın işbirliğine büyük ihtiyaç var. Milli Eğitim Bakanımızdan sonra Maliye Bakanımız, Tarım Bakanımız, Sosyal İşler Bakanımız ile de görüşeceğim. Sayın Başbakanımızı proje hakkında bilgilendirmiştim. Diğer bakanlıklarımızdan aldığım bilgileri de Başbakanımızla paylaştıktan sonra halkımıza yakın bir zamanda müjdeli haberi vermeyi hedefliyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Öğrenci ve öğretmenlere her gün 3 çeşit yemek

YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ ise şunları söyledi: “Biz 81 ilde örgütlenmiş olan 3300 yemek sanayicimizle ortalama her gün 22 milyon insanımıza yemek hazırlıyoruz. Kadrolarımızda bulunan gıda mühendisleri, diyetisyenler gibi uzmanlar eşliğinde hazırladığımız sağlıklı yemeklerimizi şimdi de okullardaki çocuklarımızla buluşturmak istiyoruz. Çünkü sağlıklı gıdaya ulaşmak herkesin hakkı. Bu haktan maalesef çocuklarımız yeterince yararlanamıyor. Okul öncesi anne babanın kontrolünde beslenen çocuklarımız maalesef okul döneminde beslenme, sağlıklı gıdaya ulaşma ile ilgili birçok sorunla karşı karşıya kalıyor. Bu sorunların başında da okullarda çocuklarımıza yemek hizmetlerinin verilememesi yer alıyor. YESİDEF olarak bu sorunun uzun zamandır farkındaydık. Okullardaki çocuklarımızı uzmanların kontrolünde hazırlanmış sağlıklı gıda ve yemeklerle buluşturma ile ilgili önemli bir proje hazırladık. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “Yeni nesli nasıl sağlıklı besleriz?” soruna önemli cevaplar oluşturan projemiz ile 69 bin okulumuzdaki 17 milyon öğrencimiz ve 555 bin öğretmenimize her gün 3 çeşit öğle yemeği vermeyi, sağlıklı gıdaya ulaşmayı taahhüt ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!