Türkiye’nin satranç hamlesi! Türk Satranç Genç Milli Takımı gümüş madalya aldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin satranç hamlesi Türk Satranç Genç Milli Takımı gümüş madalya aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2023 07:00

Türk Satranç Genç Milli Takımı, Hollanda’nın Eindhoven şehrinde düzenlenen Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı’nda ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Genç milli takım, geçen yıl da tüm maçlarını kazanarak olimpiyat tarihine geçmişti.

Haberin Devamı

Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından Hollanda’nın Eindhoven şehrinde 12-19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen olimpiyata, dünyanın dört bir yanındaki 47 ülkeden 63 takım ve 252 sporcu katıldı. Şampiyonanın favorilerinden gösterilen Türk Satranç Genç Milli Takımı, bir beraberlik ve bir mağlubiyet alarak 15 puanla gümüş madalyaya uzandı. Turnuva sırasında ilk tur beraberliğin ardından 4 tur boyunca galip gelen genç milliler, 6’ncı turda turnuvanın en güçlü takımı olarak gösterilen Çin karşısında mağlup oldu. 7’nci turda Ukrayna, 8’inci turda Kazakistan ve son turda da Kazakistan 2 takımını yenen genç milliler, turnuvada Ermenistan, Özbekistan, Ukrayna, Fransa, Hollanda ve Kazakistan takımları karşısında galibiyet yaşadı. Milliler, şampiyona boyunca çok başarılı maçlara imza atarken, IM (Uluslararası Usta) Eray Kılıç, masa derecesi elde ederek, üçüncü masa üçüncüsü oldu. Şampiyonada, Çin 17 puanla birinciliği alırken, Yunanistan ise 13 puanla üçüncü oldu.

Haberin Devamı

ZİRVEYE İLERLİYORUZ

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, ikinci olan genç millileri kutlayarak şunları söyledi: “Son dönemde üst üste gelen başarılarla çok mutluyuz. Son zamanlarda aldığımız başarılar, Türk satrancının geldiği noktayı gösteriyor. Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda elde ettiğimiz 15 madalyayla kürsünün en üst basamağında yer aldık, Avrupa’nın en başarılı ülkesi olduk. Turnuvada büyük performans göstererek, olimpiyat ikincisi olan genç millilerimizle gurur duyuyoruz. Türkiye’ye gümüş madalya getiren genç millilerimizi ve teknik ekibimizi yürekten tebrik ediyorum. Satranç otoriteleri de Türk satrancını yakından izliyor. Türkiye satrançta zirveye ilerliyor.

Türkiye’nin satranç hamlesi Türk Satranç Genç Milli Takımı gümüş madalya aldı


TURNUVAYA DAVET

İlk defa 4 sporcumuzla katıldığımız Dünya Kupası’nda da çok konuşulduk. Dünya satranç otoritelerinin katılım şartları ve kuvvet derecesi en zor turnuvalarından biri olarak gösterdiği 2023 FIDE Grand Swiss’e, Türkiye’den de 3 usta satranç sporcusunu davet edildiğini duyurmaktan çok mutluyum. Man Adası’nda, 23 Ekim-5 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak 2023 FIDE Grand Swiss’e, milli sporcularımız GM (Büyükusta) Mustafa Yılmaz, GM Vahap Şanal ve IM Ediz Gürel davetli olarak katılacak. Dünyanın en seçkin ve en üst ELO’lu sporcularının yarıştığı turnuvada, GM Mustafa Yılmaz üçüncü kez, GM Vahap Şanal ve IM Ediz Gürel ise ilk kez yarışacak. Şimdiden ustalarımıza başarılar diliyorum.”

Haberin Devamı

BAKAN’DAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli satranççılar için tebrik mesajı yayımlayarak, “Milli sporcularımızın son yıllarda elde ettiği başarılar hepimizi gururlandırdı. İnanıyorum ki bu başarılı sonuç, Türk satrancının gelişmesine büyük bir katkı sağlayacağı gibi genç satranç oyuncularına da ilham olacaktır. 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı’nda kazanılan gümüş madalyada emeği olanlara da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İŞTE MİLLİ GURURLARIMIZ

RAMS Türkiye’nin desteklediği genç milli takım, Ulusal Takımlar Altyapı Menajeri FM Yasin Emrah Yağız ve Necmettin Korkmaz antrenörlüğünde IM (Uluslararası Usta) Ediz Gürel, WCM (Kadın Usta Adayı) Elifnaz Akat, IM Eray Kılıç ve Dünya’nın en genç IM unvanına sahip sporcusu IM Yağız Kaan Erdoğmuş’tan oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!