Türkiye'nin ilk "Genç Yazarlar Kurultayı" başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk Genç Yazarlar Kurultayı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 10:58

Türkiye'nin ilk "Genç Yazarlar Kurultayı", Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından 31 Mart-2 Nisan'da Ankara'da düzenlenecek.

Haberin Devamı

TYB'den yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri'nce desteklenen kurultayda, Türkiye'nin farklı şehirlerinden 30 yaş altı 40 yazar, tecrübeli yazarlarla buluşacak. Kurultayda, genç yazarların karşılaştıkları sorunlar, çözüm yolları tartışılarak karara bağlanacak.     

Açıklamada, kurultayın amacı şu ifadelerle anlatıldı:     

"Kalemle işi gücü olan gençlere bazı yol işaretleri vermek ama kesinlikle dayatmada bulunmadan onların izzetli, okuyan, düşünen, yazan, sorumluluk hisseden aydınlar olmasına katkıda bulunmak gayesiyle yola çıkılmıştır. Kurultay, TYB'nin 'Yazar Okulu' olarak anılan yazarlığa hazırlama seminerleri çalışmalarının devamı, daha kapsamlı bir şekli gibi görülebilir. Gençler, tecrübeli yazarlarımızla ikili görüşme ve sohbet imkanı da bulmuş olacak. Belki kendi geleceklerini inşa etmede yeni ipuçları yakalayacak. Genç olmayan yazarlarımız için de öğretici olacak."     

Haberin Devamı

Kurultay boyunca, genç yazarların eserlerinden oluşan kitap sergisi, şiir şöleni ve konser gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.     

Kızılcahamam Çam Hotel'de 31 Mart Perşembe günü toplanacak kurultayın resmi açılışı, 1 Nisan Cuma günü 10.00'da gerçekleştirilecek. Kurultay, 2 Nisan'da sona erecek.     

     

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!