Türkiye’ye ‘sınır tanımayan matematik’te 6 madalya

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye ‘sınır tanımayan matematik’te 6 madalya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 11:42

20 ülkeden 15 bine yakın matematik dehasının katıldığı “Mathematics Without Borders’ yarışmasının ilk aşamasında Türkiye’den öğrenciler bir altın, üç gümüş ve iki bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Uluslararası Education Without Borders kuruluşunun her yıl düzenlediği “214-2015 Mathematics Without Borders’ matematik yarışmasında ilk aşamasında ter töken İzmir SEV Ortaokulu öğrencileri bir altın, üç gümüş ve iki bronz madalya aldı. Yarışmaya ABD, Afganistan, Fransa, Portekiz gibi 20 ülkeden 15 bine yakın matematik dehası katıldı. Farklı ülkelerden 14 bin 180 öğrencinin yarıştığı organizasyonda 5’nci sınıfların kategorisinde 2179, 6’ncı sınıflarda 1971, 7’lerde 1561 ve 8’lerde 1044 öğrenci mücadele etti. Etkinlikte İzmir SEV Matematik takımı üyelerinden Atahan Dökme altın madalya, Deniz Bajin gümüş madalya, Doruk Şekercioğlu gümüş madalya, Can Gökmen gümüş madalya, Asil Poyraz Yongacı bronz madalya ve Derin Zambak bronz madalya almaya hak kazandı.
Yarışmanın ikinci ve üçüncü aşamaları şubat ve mart aylarında yapılacak. Bu yarışmalarda elde edilen sonuçlara göre bir grup öğrenci, Türkiye’yi Bulgaristan’da yapılacak olan final yarışmasında temsil etmeye hak kazanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!