“Türkiye’de öğrenmeye yetişkin katılımı düşük”

Güncelleme Tarihi:

“Türkiye’de öğrenmeye yetişkin katılımı düşük”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 15:43

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Ripert, “Öğrenmeye yetişkin katılımının Türkiye’de oldukça düşük olduğu görülüyor, yaklaşık olarak yüzde 3. AB ortalaması ise yüzde 9 civarında” dedi.

Haberin Devamı

Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi’nin bir otelde düzenlenen toplantısında konuşan Ripert, AB politikasının sadece eğitim olmadığını aynı zamanda istihdamın da bulunduğunu söyledi. Türkiye’nin AB politikaları doğrultusunda adımlar attığını ve dünya standartlarında şirketlere sahip olduğunu belirten Ripert, bunların çok iyi mesleki eğitim sağladığını, bakanlıkların bu deneyimlerinden faydalanabileceğini ifade etti.
Türkiye’de öğrenmeye yetişkin katılımının oldukça düşük olduğunu, Avrupa’da da istenilen seviyede olmadığını hatırlatan Ripert, şöyle konuştu:
“Şu anda mevcut durumda öğrenmeye yetişkin katılımının Türkiye’de oldukça düşük olduğu görülüyor, yaklaşık olarak yüzde 3. AB ortalaması ise yüzde 9 civarında. Tabi ki AB’deki dahi tatmin edici seviyede değil. Stratejik hedeflerimiz var. Biz Avrupa’da yetişkinlerin yüzde 15’nin hayat boyu öğrenime katılmasını istiyoruz. Türkiye halihazırda bu sorunu ele almak üzere çok büyük adımlar attı.”

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik de Türkiye’nin 2002 yılından sonra eğitimde önemli başarılar elde edildiğini söyledi.
Türkiye’nin 2023’te dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girmeyi hedeflediğine dikkati çeken Çelik, bunun yolunun da eğitimden geçtiğini belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanı Cengiz Aydemir, sürekli öğrenmenin önemine değinerek, proje döngüsü gibi bir öğrenme döngüsü sağlamanın amaçlandığını ifade etti.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Kemal Biçerli ise ancak ‘beşikten mezara kadar eğitim’ felsefesiyle başarılı olunacağına dikkati çekerek, bunu amaçladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!