Türk Telekom taahhüt bozma ve cayma işlemi nasıl gerçekleştirilir? TTNET çayma bedeli sorgulama ve öğrenme

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom taahhüt bozma ve cayma işlemi nasıl gerçekleştirilir TTNET çayma bedeli sorgulama ve öğrenme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 17:48

Cayma Bedeli Öğrenme, Türk Telekom abonelerinin yaptığı indirimler ve kampanyalar için taahhüt ister. Genelde de 1 yıl ya da 2 yıl olarak şeklinde taahhüt ile indirimli paketleri kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda tablet, cihaz ve telefon kampanyalarına rahatlıkla katılabilirsiniz. Türk Telekom taahhüt bozma ve cayma işlemi nasıl gerçekleştirilir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Normalde daha yüksek olan konuşma ve internet paketlerini taahhüt süresi içinde müşterilerine indirimli olarak vereceğini söyleyen Türk Telekom karşılıklı olarak yapılan anlaşma sayesinde indirim sunar.

Türk Telekom Taahhüt Bozma ve Cayma İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Cayma bedeli olarak da bilinen durum aslında taahhüdü bozma ve size verilen indirimlerin geri talep edilmesi anlamına gelir. Son faturaya yansıtılan cayma bedeli ise, kullandığınız ayların indirimin peşin bir şekilde talep edilmesidir. Kesinlikle cayma bedeli ise, tam olarak öğrenilmeden hat kapama ve taşıma işlemi yapılmaması gerekir. Bir nedenle taahhüdü olan aboneler eğer farklı bir operatöre geçiş yaparlarsa, hat kapama işlemi yapar ya da faturasız hatta geçerlerse taahhütleri de bozulur. Bu nedenle de o zamana kadar aldıkları tüm indirimler tek kalemde geri istenir. Müşteri taahhüt yaparken de bu durumu kabul etmiş olur. Bunun sonucunda ise, kaç ay indirim aldıysanız aldığınız indirimleri çıkacak son faturanız ile birlikte geri ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Taahhüdünüzü siz istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz. Ama süresinden önce taahhütlü sözleşmenizden caymanız durumunda, abonesi olduğunuz işletmeciler taahhüde aykırılığın ortaya çıktığı döneme kadar aboneye sağlanmış olan cihaz, indirim ya da sağlanan diğer faydaların bedelleri ile kampanya taahhütnamesi kapsamında belirlenmiş olan aylık tarife bedelinin de taahhüt süresinin bitimine kadar kalan diğer aylara ilişkin bütün ücretlerin toplam bedelleri de karşılaştırarak, abone için en avantajlı olan tutar cayma bedeli şeklinde faturanıza yansıtmaktadır.

TTNET Cayma Bedeli Sorgulama ve Öğrenme

Türk Telekom taahhüt bitiş süresini en doğru şekilde öğrenebileceğiniz yer Türk Telekom müşteri hizmetleri ve Türk Telekom Online İşlemler menüsüdür. Türk Telekom cayma bedeli ise, genellikle yanlış bilgilendirme sonucunda insanları mağdur edebiliyor. Türk Telekom ofislerinde insanları yanıltarak cayma bedeli bulunmadığını söylenerek çeşitli mağduriyetler yaşatır.

Haberin Devamı

Türk Telekom taahhüt bedelini ve süresini öğrenmek için Online İşlemler menüsünden Paketlerim ve Tarifem bölümünü incelemeniz gerekir. Tarifem ve Paketlerim bölümünden de faturalarınızı görebilir. Aynı zamanda taahhüt başlangıç ve bitiş tarihini de bu ekranda görebilirsiniz. Aynı zamanda cihaz kampanyasından dolayı kalan toplam borcunuzu da inceleyebilirsiniz.

Türk Telekom taahhüt sorgulamasını yapmak için telefonunuzun arama alanına *124# yazarak arama tuşuna basmanız gerekir. Daha sonra da "TAAHHUT" seçeneğini seçerek yeniden Taahhüt seçeneğini tekrar seçmeniz gerekir. Taahhüt gün sayınız da, kalan taahhüt süresi ve cayma bedeli ise, SMS yolu ile telefonunuza gelir. Türk Telekom taahhüt sorgulamasını kısa mesaj olarak yapmak yerine ücretsiz mesaj olarak *124# tuşlayarak da yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Türk Telekom Cayma Bedeli Nasıl Hesaplanır?

Türk Telekom cayma bedeli hesaplaması aslında oldukça pratiktir. Paket ve tarifeye göre değişen cayma bedelini hesaplamak için belirlenmiş olan bazı kriterler vardır. Bunlar ise;

Yapılan indirimler ( Kaç ay indirim yapıldığı)

Devlete ödenen vergiler

Aktivasyon ücreti

Bağlantı bedeli

Başvuru Bedeli

Aynı zamanda kalan cihaz taksitleri ve telsiz kullanım bedeli de son faturanıza yansıtılarak sizden talep edilir. Eğer hattınızı kapatmak ya da taşımak istiyorsanız cayma bedelini de kesinlikle ayrıntılı olarak öğrenmeniz gerekir. Türk Telekom cayma bedelini en kolay öğrenebileceğiniz yöntemlerden birisi de direk müşteri hizmetlerini aramak veya online işlemlere girerek tariflerim bölümünden başlangıç ve bitiş tarihini net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!