Trt ne demek ve açılımı nedir? Trt neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Trt ne demek ve açılımı nedir Trt neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 23:22

Günlük yaşamda karşımıza çıkan birçok terime aşina oluruz hatta konuşma dilinde de sık sık kullanırız. Ancak bazen sıklıkla kullandığımız terimlerin, kısaltmaların aslında açılımı nedir ve gerçek anlamı nasıldır bilemeyebiliriz. TRT herkes tarafından bilinen ve duyulan bir kanal adıdır. TRT ne demek ve açılımı nedir? TRT neyin kısaltması? TRT hakkında bilmediklerinizi tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Her ne kadar ülkemizde açılan ilk televizyon kanalı olarak bilinse de TRT, açılmış olan 2. televizyon kanalıdır. Şu an toplamda TRT'ye ait 14 televizyon kanalı bulunmaktadır. TRT, yalnızca televizyon değil radyo alanında da yayın yapan bir kuruluştur. 

 TRT Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 TRT, herkes tarafından bilindiği gibi televizyon ve radyo kanalları yayıncılığı yapan kuruluşun adıdır. TRT, bir kısaltmadır. TRT açılımı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu demektir. TRT bünyesinde toplamda 14 adet yayın yapan televizyon kanalı bulunmaktadır. Sadece televizyon alanında değil, radyo alanında da yayın yaparak hizmet verir. 16 ayrı radyo kanalı da yine TRT bünyesinde hizmet vermektedir. 1 Mayıs 1964 yılında kurulan TRT, ülkemizde yayın yapan 2. televizyon kanalıdır. İlk yayına sahip kanalda TRT'ye devredilmiştir. TRT, aynı zamanda devlet kurumudur. 

Haberin Devamı

 TRT Neyin Kısaltması 

 Sadece Türkiye'de değil dünyada da hem televizyon hem de radyo yayıncılığı yapmakta olan TRT, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu isimli kanalın kısaltmasıdır. TRT yazısı aynı zamanda kuruluşun logosudur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!