Tren nasıl yazılır? Tren kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Tren nasıl yazılır Tren kelimesinin TDKya göre doğru yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2022 01:25

19. yüzyıldan beri kullanılmakta olan tren kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiştir. Hem Fransızcada hem de diğer birçok Avrupa dilinde ''train'' şeklinde yazılan bu sözcük, demiryolu ulaşımında kullanılan tüm vagonlu araçların ortak adıdır. İlk kez Büyük Britanya'nın başkenti Londra'da kullanılan trenlerin başta bölgesel ve konvansiyonel olmak üzere birçok çeşidi bulunmaktadır. Tren nasıl yazılır? Tren kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.

Haberin Devamı

Diğer ulaşım araçlarının isimleri ve doğru yazılışları şu şekilde sıralanabilir: 1- Planör 2- Zeplin 3- Tramvay 4- Metrobüs 5- Denizaltı 6- Feribot 7- Şilep 8- Traktör 9- Fayton 10- Motosiklet 

 Tren Nasıl Yazılır?

 Fransızca kökenli bir sözcük olan tren, dört harf ve bir heceden oluşur. TDK'ya göre bu kelimenin doğru yazılışı aşağıdaki gibidir:

 TREN

 Tren Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı

 Tren kelimesi yazımı sıklıkla karıştırılan sözcükler arasında yer alıyor. Bunun ilk nedeni kelimenin Ti - Ren şeklinde telaffuz edilmesidir. Öz Türkçe olan kelimelerde iki sessiz harf aynı hecede yan yana gelmez. Ancak başta Fransızca ve İngilizce olmak üzere birçok Avrupa dilinde kelimeler telaffuz edildiği gibi yazılmaz. Bu nedenle kelimenin doğru yazımı şu şekilde olmalıdır. .

 Tren - Doğru Kullanım

 Tiren - Yanlış Kullanım

Haberin Devamı

 Tren Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

 1- Kara tren, babamla annemin en sevdiği türkülerden biridir. (Doğru)

 2- Nerede kaldı bu tiren? - Yanlış

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!