Tramer nedir? Tramer no nerede yazar? Tramer kaydı nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

Tramer nedir Tramer no nerede yazar Tramer kaydı nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2022 01:33

Tramer araç alım ve satım gibi işlemlerde sıklık ile kullanılan terimlerin başında yer almaktadır. Özellikle kişilerin hasar sorgulama için aktif olarak kullanıldığı görülmektedir. Tramer nedir? Tramer talebi hangi yönde oluşmaktadır? Güvenilirliği mi? Tramer sisteminin hangi amaç ile kullanıldığı ve tercih edilen kişileri hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

 

 Tramer, Trafik sigortaları bilgi merkezi olarak açılımı olan çok sayıda araçların trafik sigortası ve kaskolarının takibi ve kontrol işlemleri için kullanılan bir platform olarak yer almaktadır. Sigortacıların aktif olarak kullandığı tramer, kaza yapan araçların ve trafik sigortası kasko gibi bilgilerin ortak havuzda yer aldığı bir alandır. 

 Tramer Kullanım Amaçları Nelerdir? 

 Artan araç sayılarına bağlı olarak, araçların takibinin ve hasar kayıtlarının kayıt edildiği bir alan olması oldukça önemlidir. Hasara karışan tüm araçların, kaza yapmış oldukları gün ve ilgili evrakların takibi konusunda yardımcı olmaktadır. Sigortacıların belirli bir üyelik ile giriş yapabildikleri tramer alanı, trafik sigortası fiyat talepleri açısından da yardımcı olmaktadır. Sadece trafik sigortası ve kasko alanın dışında verdiği hizmetler; 

Zorunlu trafik sigortası 

Hayat sigortaları 

Haberin Devamı

Mesleki sorumluluk sigortaları 

Sağlık sigortaları 

Yeşil kart sigortaları 

Kasko sigorta poliçeleri 

Kara yolları sorumluluk sigortası 

Tıbbi kötü uygulama sigortaları 

Yanlış akaryakıt dolumu poliçeleri 

Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının e-devlet kayıtlarının bulunduğu ve e-devlet ile tramer platforma ulaşma imkanı sunmaktadır. Tramer, web üzerinden olduğu gibi mesaj yoluyla bir çok kişinin araç hasarları ile ilgili bilgi edinme imkanı sağlamaktadır. Sigorta bilgi ve gözetim merkezi olarak yer alan tramer, birçok işlemi kolaylaştırma aşamasında yardımcı olmaktadır. 

 Tramerin Kişilere Sağladığı Hizmetler Nelerdir? 

Hasar geçmişlerinin sorgulanması 

Emniyete kayıtla olarak araçların plaka, motor ve şase ile sorgulama yapılması 

Araçların değişen parçaları hakkında bilgi edinebilme 

Kazaların oluşum yerleri ve tarihler ile ilgili bilgiler 

Sigorta acenteleri tarafından sıklık ile kullanılmaktadır. 

İkinci el araç alma talebinde bulunan kişilerin, detaylı araç sorgulama işlemleri için bazı uygulamalardan destek alma istekleri olmaktadır. Bu açıda tramer mesaj servisi, bir çok işlemin hızlı ve kolay ulaşma imkanı sunmaktadır. Araç sorgulama işlemleri, motor ve şase numaraları ile yapılması daha sağlık olacaktır. 

Haberin Devamı

 Tramer Hangi İşlemlerin Çözümün Sağlamaktadır? 

 Toplumdaki kötü niyetli kişilerin sunmuş olduğu yanlış bilgilere bağlı olarak, tramer sistemi çok sayıda işlemlerin çözümüne yardımcı olmaktadır. Fakat sorgulama işlemleri sırasında sigorta poliçelerin tarafından ödemesi yapılmayan hasarlar tramer bilgi sistemine yansımamaktadır. Tramer havuzunda yer alması için, trafik sigortası ve kasko gibi sigorta poliçelerinde faydalanılması gerekmektedir. 

 Araçların onarım yapılması ve bedellerin belirlenmesi açısından 5664 numaraya mesaj atılması gerekmektedir. Atılan mesajlar doğrultusunda motor ve şase bilgileri girerek tramer belge numarasına ulaşma imkanı sağlamaktadır. Aracın trafik içinde tüm kaza kayıtlarının detaylandırmasına ekstra sunulan hizmetlerin arasında yer almaktadır. Doğru bilgilere ulaşılması aşamasında tramer, birçok işlemlerin hızlı yapılmasını sağlamaktadır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!