Tiroid için hangi bölüme ve doktora gidilir?

Güncelleme Tarihi:

Tiroid için hangi bölüme ve doktora gidilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 17:45

Tioidlerden kaynaklı bir hastalık için doktora gitmek isterseniz dahiliye yani iç hastalıkları bölümüne gitmeniz gerekir. Eğer iç salgı bezleri ile ilgili bir sorun görülürse doktor sizi endokrinoloji bölümüne yönlendirebilir. Doktor tarafından tanı için boyun bölgesi muayene edilir. Tiroid için hangi bölüme ve doktora gidilmesi gerektiğini sizler için derledik.

Haberin Devamı

Tiroit bezleri için hastanelerin dahiliye bölümüne gitmek gerekir. Eğer gerekli görülürse hekim sizi endokrinoloji bölümüne de gönderebilir.

Tiroid İçin Hangi Bölüme ve Doktora Gidilir?

Tiroit bezlerinden kaynaklanan herhangi bir sorun olması halinde hastaların iç hastalıkları yani dahiliye bölümlerine gitmeleri gerekir. Eğer doktor tarafından gerekli görülürse iç salgı bezleri ile ilgilenen endokrinoloji bölümüne de yönlendirilebilirler. Hekimler bu durumda ilk olarak tanı koymak ve tedavi belirleyebilmek için hastaların boyun bölgesini muayene eder. Sonrasında ise bazı kan tahlilleri ile beraber T3 ve T4 oto antikorlara bakılabilir. Tiroit bezlerinin yapısını da bilmek teşhis için önemlidir. Bunun için de hastalara sintigrafi ve tiroit ultrasonografisi çekilebilir. Eğer daha detaylı bir inceleme gerekirse nodüller biyopsi de uygulanır.

Tiroid Nedir?

Haberin Devamı

Tiroit genelde hastalık olarak bilinse de aslında boğazdaki adem elmasının olduğu yerin altında olan bir organdır. Soluk bölgesinin önünde yer alır ve U veya H harfine benzetilir. Kelebek şekline benzemesi de mümkündür. Tiroid vücutta farklı farklı fonksiyonların düzenlenmesini sağlamakla görevlidir. Hormonların üretilmesini sağlar ve vücudun sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

 

BAKMADAN GEÇME!