Tıp fakültesi birincisi TUS'ta da birinci oldu

Güncelleme Tarihi:

Tıp fakültesi birincisi TUSta da birinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 15:07

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi dönem birincisi Hüseyin Can Yücel, TUS'ta Türkiye birinciliğini elde etti.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi dönem birincisi Hüseyin Can Yücel, 15 bin doktorun girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) da birinci oldu.

Temel ve klinik olarak toplam 240 sorunun yer aldığı sınavda 14 yanlış, 225 doğru yapan Yücel, cerrahi bir branşı seçeceğini belirterek, tercihinin henüz netleşmediğini söyledi.

Klinik testten 79.41 puan alan Hüseyin Can Yücel, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde ihtisasını yapacağını belirtti. Yücel, "İstanbul Üniversitesi mensuplarına tüm katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ailenin mensubu olmaya devam edeceğim için onur duyuyorum" dedi.

‘BİLİMSEL VE AKADEMİK ÇALIŞMALARINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ’
İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da Hüseyin Can Yücel'in büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Ak, "Umarım kendisi çalışmalarına üniversitemiz çatısı altında devam eder ve bu çatı altında bilime çok değerli katkılar sunar. Mezunlarımız ve mensuplarımız üniversitemizi her daim gururlandırmaya devam ediyor. İstanbul Üniversitesi olarak bilimsel ve akademik çalışmalar konusunda her zaman öğrencilerimizin yanındayız" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!