TİMAV: Engeller hukuki dayanaklarla çözülsün

Güncelleme Tarihi:

TİMAV: Engeller hukuki dayanaklarla çözülsün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 15:44

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Başkanı Ecevit Öksüz; yeni eğitim yılının, eksikliklerin giderildiği, insani ve hukuki olmayan tüm engellerin hukuki dayanaklarla çözüldüğü bir yıl olmasını temenni ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz yaptığı açıklamada, eğitim camiasının ihtiyaç duyduğu normalleşme adımlarını büyük memnuniyetle izlediklerini anlattı. Yeni düzenlemelerin tüm eğitim kademelerinde hayırlı neticeler vermesini ümit ettiklerini belirtti.
28 Şubat zihniyetinin bir ürünü olan katsayı ve başörtüsü zulümlerinin gündemden çıkması, her türlü eşitlik ve adalet duygusunu zedeleyen bu uygulamaları hayata geçiren zihniyetin yargı önünde hesap vermesinin de anlamlı olduğunu vurgulayan Öksüz, şunları dile getirdi:
“Gerek ilköğretim, gerek ortaöğretim seviyesindeki öğrencilerimiz, düne göre çok daha iyi şartlarda eğitim görmekte. Bunun yanında eğitim sistemimizin eksik yönleri mutlaka var. Başta öğretmen ve derslik açığı olmak üzere, bu eksikliklerin bir an önce giderilmesini talep ediyoruz. TİMAV olarak başta İmam Hatip ortaokulları ve liselerinde olmak üzere, ülkemizde din eğitimi veren tüm kurumların ve eğitim camiasının destekçisi ve hizmetkarıyız. Yeni eğitim öğretim yılının, eksikliklerin giderildiği, eğitim politikalarımızın daha da güçlendirildiği, insani ve hukuki olmayan tüm engellerin hukuki dayanaklarla çözüldüğü bir yılı olmasını temenni ediyoruz. TİMAV olarak bu konularda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız.”

Haberin Devamı

Öksüz, eğitimin ülke ve milletlerin geleceğini inşa eden en önemli faktörlerin başında geldiğini, bu konuda en büyük görevin öğrenci ve öğretmenlere düştüğünü bildirdi.
Öğretmen ile velilerin de yeni neslin ihtiyaç ve beklentilerini algılayabilmeleri, bu beklentilere uygun yöntemler geliştirmeleri gerektiğine dikkati çeken Öksüz, doğru iletişimle, ihtiyaç duyulan etkileşim sağlandığı takdirde başarının artacağının söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!