Tika ne demek ve açılımı nedir? Tika neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Tika ne demek ve açılımı nedir Tika neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 23:27

Tika sıklıkla merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından önem taşıyan ve merak edilen kelimeler arasındadır. Bu bakımdan TİKA açılımını öğrenebilir ve ne anlama geldiğini araştırarak doğru yerlerde kullanabilirsiniz. TİKA ne demek ve açılımı nedir? TİKA neyin kısaltması detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

 TİKA açılımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'dır. TİKA Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak yurt dışı ofisleri ile Türkiye'nin dış yardımlarını organize eden bir kurumdur. Restorasyon, eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet göstermektedir. 

 TİKA Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 Kelimelerin doğru anlamlarda ve doğru yerlerde kullanılmaları için anlamlarının ve kısaltmaların açılımlarının bilinmesi gerekir. TİKA açılımı birçok kişi tarafından bilinmediği için merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Açılımı çok uzun olması nedeniyle bazı şeyleri anlatmak için kısa halleri kullanılmaktadır. 

 TİKA açılımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'dır. Çok uzun olduğu için genelde bunu anlatmak isteyen kişiler TİKA olarak kullanır. Bu nedenle bunları anlamak için açılımlarının ve ne demek olduklarının bilinmesi büyük öneme sahiptir. TİKA 1992 yılında Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulmuştur fakat daha sonraki süreçte Başbakanlığa bağlanmıştır. Yurtdışındaki işlerin ve projelerin yönetilmesi için kurulmuştur. 

Haberin Devamı

 TİKA Neyin Kısaltması 

 TİKA Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın kısaltması olarak birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Ülkenin yurtdışındaki işlerini ve projelerini yönetmek için TİKA 1992 senesinde Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olarak kurulmuştur ve 1999 senesinde Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!