Teziç'ten makam aracı sitemi

Güncelleme Tarihi:

Teziçten makam aracı sitemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2007 14:26

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, siyasi iktidarın 14 yıllık makam aracını değiştirmediğini belirtti.

Haberin Devamı

YÖK BAŞKANI'NIN MAKAM ARACI FOTOĞRAFLARI

YÜKSEKÖĞRETİM Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Kastamonu'nun İnebolu İlçesi'ndeki geçen yıl inşaatı tamamlanan ancak kontenjan verilmediği için eğitime açılmayan İnebolu Su Ürünleri Fakültesi'nde incelemelerde bulundu. Bindiği 1993 model makam aracıyla dikkat çeken Prof. Dr. Teziç, bu yüzden devlete küskün olmadığını belirtirken, Cumhurbaşkanı Gül'ün Eskişehir'deki rektör atamasının da kendi takdiri olduğunu söyledi.
Kastamonu Üniversitesi ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Kastamonu'ya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, geçen yıl inşaatı tamamlanmasına rağmen bu yıl YÖK’ün öğrenci kontenjanı vermediği için açılamayan İnebolu Su Ürünleri Fakültesi’ni inceledi. Gazetecilerin soruları üzerine, Cumhurbaşkanı Gül’ün Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne 116 oy alarak YÖK tarafından 1'inci sırada aday gösterilen Prof. Dr. Gaye Usluer yerine 80 oy alan Prof. Dr. Fazıl Tekin’i atamasını değerlendiren Prof. Dr. Teziç, şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanı bu atamada takdir hakkını kullanmıştır. İster birinci sıradaki adayı, ister ikinci sıradaki adayı rektör olarak atar. Bu yetki ve takdir cumhurbaşkanına aittir. Yaptığı atama da yargı denetimine kapalıdır. Önceki Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer de rektör atamalarında bu tür uygulamalar yapmıştı.”

Haberin Devamı

14 YILLIK ARACA PLAKA KAMUFLAJI
İnebolu’ya kırmızı plakalı makam aracıyla gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, siyasi iktidarın 14 yıllık makam aracını değiştirmediğini belirterek, “Eşyalarımı lojmandan atan siyasi iktidar, 14 yıllık makam aracımı değiştirmiyor. Gezilerimi bu araçla yapıyorum. Devletin itibarını düşürmemek için bazen aracın plakasını değiştirmek zorunda kalıyorum. Ama yine de devlete küskün değilim. Çünkü devlete küsmek olmaz. Biz gelip geçiciyiz” diye konuştu.

BAŞKAN DESTEK İSTEDİ
Su Ürünleri Fakültesi'nin heyelan bölgesinde ve ilçeden uzak bir noktada bulunmasının öğrenci açısından olumsuzluklar meydana getireceğini vurgulayan Prof. Dr. Teziç, 1995 yılında Başbakan Tansu Çiller döneminde yaptırılan fakültenin atıl durumda kalmasına gönüllerinin razı olmayacağını, son kararı YÖK Genel Kurulu’nun vereceğini söyledi.
İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç de İnebolu Su Ürünleri Fakültesi’nin gelecek yıl açılabilmesi için Prof. Dr. Teziç’ten destek istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!