Tema ne demek ve açılımı nedir? Tema neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Tema ne demek ve açılımı nedir Tema neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 23:21

TEMA doğa hayatından bahsederken sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Tema ne demek ve açılımı nedir? Sorusuna yanıt aramak, detayları ile öğrenmek ve bu sayede bilgileri kullanmak amacıyla araştırmak yapmak gerekmektedir. Bu bağlamda Tema hakkında detaylara ulaşmak konusu Tema neyin kısaltması tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 TEMA bir kısaltma olarak kullanılmaktadır. Doğanın korunması ve ağaçlandırma yapan bu konuda destek veren kuruluşu ifade etmektedir. Tema bir vakıftır. 

 TEMA Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 Tema bir vakıf olarak kurulmuştur. Açılımına bakılacak olursa Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı olarak ifade edilmektedir. Tema Vakfı Doğal hayatı koruma ve ağaçlandırma aynı zamanda erozyon bölgelerinde olası erozyona karşı ağaçlandırma yapmakta, gönüllülük esasına dayanan bir vakıftır. 

 TEMA Neyin Kısaltması 

 Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı kısaltması olarak kullanılan TEMA sürdürülebilir doğal hayatı canlı tutmak ve koruma kalkanı oluşturma amacı ile işlev görmektedir. TEMA vakfı 1992 yılında çevreci gönüllüler grubu ile kurulmuş ve bu gün hala aynı görev esasına göre çalışmalarını sürdürmektedir. 

Haberin Devamı

 TEMA vakfı bağışlar ile ayakta durmaktadır. Toplumdaki insanların yapmış olduğu bağışlarla doğayı ağaçları koruma için harcanmaktadır. Gönüllü sayıları oldukça fazladır. TEMA vakfı birçok projeye yaratmış ve doğanın korunması konusunda birçok kararlara imza atmış bir vakıftır. TEMA Vakfı Doğal hayatı koruma eğitimleri vermektedir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!