Tek Tük Nasıl Yazılır? Tek Tük Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Tek Tük Nasıl Yazılır Tek Tük Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 13:13

Kelimeler hakkında bilgi sahibi olmak baskın bir diyalog ve etkili metin belgeleri hazırlamak için son derece önemlidir. Özellikle iş hayatında ön plana çıkmak için daha kaliteli diyaloglara ihtiyaç duyulur. Bu da kelimeleri doğru kullanmak gerektiğini açıkça ortaya koyar. Sıkça kullanılan bir kelime türü olan tek tük kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre tek tük kelimesinin doğru yazılışının nasıl olduğunu sizin için derledik.

Haberin Devamı

Tek tük kelimesi yaygın olarak kullanılan bir kelime türüdür. Bu yüzden doğru bir şekilde kullanılması önemlidir. Yaygın kullanılan kelimeler zaman için hatalı yazılmaya başlar. Bunun sebebi ise kelimenin zaman içinde farklı sesler ile anılmasıdır. Kelimenin en doğru yazım şekli tek tük şeklindedir. Tektük olarak bitişik yazılması yanlıştır. Tek tük kelimesi ayrı yazılmaktadır. 

 Tek Tük Nasıl Yazılır? 

 Tek tük kelimesi az ya da seyrek anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelimenin doğru yazım biçimi tek tük şeklindedir. Kelime ayrı yazılmaktadır. Bitişik olarak yazıldığında yanlış kabul edilir. Yani tektük şeklindeki yazılışı yanlıştır. Doğrusu tek tük olmalıdır. 

 Tek Tük Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 Tek tük kelimesinin TDK'ye göre doğru yazılış şekli tek tük biçimindedir. Kelime ayrı olarak yazılmaktadır. Doğru olanı tek tük, yanlış olanı ise tektük olarak belirtilmektedir. Ayrıca Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime tek tük şeklinde yazılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!