TEGV 29 yaşında

Güncelleme Tarihi:

TEGV 29 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2024 16:06

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” anlayışıyla ilköğretim çağındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 29’uncu yaşını Pera Müzesinde düzenlenen etkinlikle kutladı.

Haberin Devamı

Suna Kıraç öncülüğünde 55 kişiden oluşan mütevelli heyeti tarafından 1995 yılında kurulan TEGV, Türkiye’nin 27 ilinde 72 etkinlik noktasında 100 bini aşkın gönüllüsünün desteğiyle bugüne kadar 3 milyondan fazla çocuğu nitelikli eğitim desteği ile buluşturdu. Etkinlikte İstanbul Kartal’dan TEGV çocukları bir gösteri düzenledi. Daha sonra TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol, vakfın kuruluşundan bugüne topluma dokunuşlarını özetledi. Genel Müdür Sait Tosyalı 2023 yılı çalışmaları ile 2024 yılı projeleri hakkında bilgi verdi. Etkinliğin sonunda ise doğum günü pastası kesildi.

EĞİTİM VE ÇAĞDAŞ YAŞAM PRATİKLERİ
Konuşmasına TEGV’in en büyük destekçilerinden olan, kurucu Suna Kıraç’ın ablası Semahat Arsel’in kendisine yolladığı mektuptan bahsederek başlayan Başkan M. Özalp Birol vakfın kuruluş amacıyla ilgili de şunları söyledi:
“Semahat Hanım mektubunda TEGV’in sadece çocukların akademik gelişimine destek vermekle kalmayıp, yaşam tarzlarını da ne kadar değiştirdiği ile ilgili görüşlerini paylaştı. TEGV çocuklarının bugün geldikleri konumlarından örnekler vererek mutluluğunu dile getirdi. TEGV, sayın Arsel’in de ifade ettiği gibi, 29’uncu yaşını kutlarken, geride bıraktığımız yıllarda yaptığı çalışmalarla, çocuklarımıza yalnızca eğitim desteği vermedi, etkinlik noktalarımızda çocuklarımıza yeni bir yaşam tarzı önerdi ve öğretti. Onları yalnızca nitelikli eğitim desteğiyle değil medeni, çağdaş bir yaşamla buluşturdu.”

Haberin Devamı

2024’TE GÜÇLÜ EĞİTİM PROJELERİ YOLDA
TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı da 2023 çalışmaları ile 2024 projelerini şöyle özetledi:
“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını tüm yıla yayılan Cumhuriyetin Yüzleri projemiz ve etkinliklerle kutladık. Mütevellilerimiz, yönetim kurulumuz, çalışma arkadaşlarımız, gönüllülerimiz ve çocuklarımızla iki kez Atamızın huzuruna çıktık; O’na minnetlerimizi sunduk. 6 Şubat felaketi sonrası tüm olanaklarımızı, seferber ettik. Gönüllülerimiz, Ateşböceği filomuz ve bölgedeki etkinlik noktalarımızla çocuklarımızın yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelen bağışlarla filomuza yeni araçlar katıldı; Diyarbakır, Denizli ve Gaziosmanpaşa’da yeni etkinlik noktalarımızı açtık. Heyecan duyduğumuz projelerimiz bu yıl da devam edecek: Gaziantep, Gölcük ve Anadoluhisarı noktalarımızı açmayı planlıyoruz. Ateşböceği filomuza yeni araçlar katılacak ve çocuklarımıza ışık saçmaya başlayacak. Su, İklim, Sağlıklı Beslenme, Geleceğin Meslekleri, Güvenli Trafik, Deprem ve Doğal Afet Bilinci temalı eğitim programlarımızı da yıl boyu sürdüreceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!