TED Üsküdar’daydı

Güncelleme Tarihi:

TED Üsküdar’daydı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 17:10

Üsküdar Amerikan Lisesi’nde TEDx konferansı düzenlendi. Konuk Global E-Learning’in kurucusu genç girişimci Esat Uğurlu’ydu. Uğurlu ‘dönüm noktası’ teması çerçevesinde motosiklet tutkusu ile girişimciliği karşılaştırdı. “Girişimcilik de motosiklet yolculuğu gibi bilinmezlerle ve risklerle dolu” dedi.

Haberin Devamı

Bir gecede servet olmaz

Esat Uğurlu konuşmasında girişimcilikle ilgili yanlış izlenimlere dikkat çekti. Öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

“Tıpkı bir motosikletçinin, virajı döndüğünde neyle karşılaşacağını bilemeyeceği gibi, girişimci de önüne çıkacak engellerin ve sorunların farkında olmayabiliyor. Günümüzde girişimcilik sürekli yüceltiliyor. Herkesin bir gecede servet edinebileceği gibi yanlış gibi bir izlenim yaratılıyor. Oysa çağımızın iş dünyası risklerle dolu ve rekabet çok yüksek. Başarılı olmak için çok sabırlı ve kararlı davranmak gerekiyor. Kendi işinizi kurmadan önce risklerin farkına varmalı ve buna gerçekten hazır olmalısınız.”

Konferansta TurkishWIN’in kurucusu Melek Pulatkonak ile Üsküdar Amerikan Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, ‘dönüm noktası’ temasını farklı açılardan ele alan konuşmalar yaptı.

TED nedir?

Haberin Devamı

TED, fikirlerin kısa ve etkileyici konuşmalar halinde yayılmasını amaçlayan, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. 1984’te başlayan TED bugün birçok konuda konuşmacılara yer veriyor. TED konferansları 100’ü aşkın dilde gerçekleştiriliyor. Dünyanın her yerinde çeşitli kuruluşlar TED’den lisans alarak yerel TEDx konferansları düzenliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!