Tan Kodu nedir? Nerede yazar? E Nabızdan Tan Kodu nasıl alınır ve öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

Tan Kodu nedir Nerede yazar E Nabızdan Tan Kodu nasıl alınır ve öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 20:17

İnternet üzerinden site vasıtasıyla sağlık ile ilgili işlemler yapılırken tan kodu pek çok kişinin karşısına çıkar. Bunun ne olduğu ise son dönemlerde merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, tan kodu nedir? Nerede yazar? E Nabızdan Tan Kodu nasıl alınır ve öğrenilir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

 Tek kullanımlık bir şifre olarak öne çıkan tan kodu, aynı zamanda İngilizce üzerinden çevrilmiş uzun bir halde bulunmaktadır. Genel çerçevede ise Sağlık Bakanlığı kapsamında internet ve hassas ile yapılan bazı işlemler neticesinde kullanılan bir şifre olarak da ön plana çıkar. Bu şifrenin nasıl alınması gerektiği ve nerede yazdı pek çok kişinin Merak ettiği konular arasında bulunuyor.

  Tan Kodu Nedir?

  İngilizce olarak tam kodu ‘transaction authensection number’ olarak değerlendirilir. Türkiye üzerinden bakıldığı zaman ise işlem kimlik doğrulama numarası olarak değerlendirilir. E-nabız üzerinden oluşturulmuş aşırsa sertifikasının yüklenmesi konusunda gerekli olan tek kullanımlık şifredir. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı açısından kullanılan ‘health pass’ uygulaması için kullanılan bir şifre olduğunu söylemek mümkün. Böylece aşı sertifikası küçük ya da büyük farklı yaş grubuna bağlı olarak e-nabız üzerinden oluşturulur.

Haberin Devamı

  Tan Kodu Nerede Yazar?

  En çok merak edilen konular içerisinde tam kodunun nerede yazdığı geliyor. Aynı zamanda Ayşe pasaportu ile birlikte test ve bağışıklık sistemini öğrenme noktasında öne çıktığını ifade etmek mümkün. Tüm bunlar ise genel çerçevede e nabız sistemi içerisinde bulunmaktadır. Yani Tan kodunu elde edebilmek için e nabız sistemine öncelikle giriş yapmak gerekmektedir. Bu bağlamda aşı bölümüne giriş yapılır ya da test ile birlikte bağışıklık sistemi yazan bölüme bağlantı kurulur. Bu kısımda ise gerekli aşamaları ve yolları takip etmek suretiyle, tan kodu ortaya çıkarılır. Üstelik bu durum hem internet sitesi üzerinden hem de mobil uygulama dahilinde gerçekleşmektedir. Yani her iki cihaz kapsamında e-nabız üzerinden giriş ile birlikte tan kodunu almak mümkün.

  E Nabızdan Tan Kodu Nasıl Alınır ve Öğrenilir?

  Özellikle seyahatlerde kullanabilmek için tan kodu, birçok farklı bilgiye etkin bir şekilde Sağlar. Bu bağlamda aşı ve test ile beraber bağışıklık bilgilerine kolay bir şekilde ulaşım imkanı verir. Bu durum e nabız üzerinden gerçekleşmesi ile beraber health pass sistemi doğrultusunda kullanılır. Tek kullanımlık bir şifre olması ile beraber her defa girişinde düzenli bir şekilde yenilenir. Bu bağlamda tam kodunu bulabilmek için bazı uygulamaları sırasıyla ele almak gerekir.

Haberin Devamı

  - Öncelik olarak e-nabız sistemine giriş gerçekleşir.

 - Daha sonra covid-19 bölümüne giriş yapılır.

 - Bu bölümde yapılan aşılar kısmını görmek mümkün.

 - Daha sonra burada AB uyumlu sağlık pasaportu kısmına giriş yapılır.

 - Bu bölümde 3 farklı yer kategori bulunmaktadır.

 - Aşçı sertifikası oluştur bölümüne buradan giriş yapılır.

 - Bu bölümde alt kısımda tam kodu bulunur.

  Bu şekilde Yukarıdaki aşamalarda halinde tan kodunu ortaya çıkarmak mümkündür. Aynı zamanda e-nabız üzerinden diğer sağlık işlemleri konusunda da yine bu şekilde aşamalar doğrusunda tam kodunu elde etmek mümkün. Tabii bunun tek kullanımlık bir şifre olduğunu unutmamak gerekir.

Haberin Devamı

  Tan Kodu Nerede Kullanılır?

  Özellikle söz konusu seyahat olduğu zaman yurtdışı konusunda aşı pasaportu gereklidir. Bu pasaportun elde edilebilmesi için ise e-nabız üzerinden giriş ile beraber tan kodu kapsamında alınır. Sadece aşağı değil aynı zamanda bağışıklık sistemi ya da birtakım testleri öğrenmek amaçla da yine e-nabız üzerinden tan kodu kullanılmaktadır. Aynı şekilde bu kod e nabız sistemi içerisinde yer alır ve elde edilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!