Suriyeli çocuklar eğitime kazandırılacak

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli çocuklar eğitime kazandırılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 13:38

Suriye Geçici Hükümeti Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Azzam Khanji, bundan sonra yapılacak çalışmalarla sokaklardaki Suriyeli çocuklar eğitime kazandırılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Khanji, UNICEF ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan "Yabancılara Yönelik Eğitim-Öğretim Hizmetleri" genelgesiyle, Suriyelilerin okula kazandırılması adına önemli bir adım atıldığını belirtti.

Genelgeyle çok sayıda Suriyeli öğrencinin Türk okullarına girme şansı elde ettiğini hatırlatan Khanji, ayrıca geçici eğitim merkezlerinin açılmasına da müsaade edildiğini söyledi.

AFAD kayıtlarına göre Türkiye genelinde 300, Gaziantep'te ise 40 bin civarında Suriyeli öğrenci bulunduğunu anlatan Khanji, "Bundan sonra yapılacak çalışmalarla sokaklardaki Suriyeli çocuklar eğitime kazandırılacak. Eğitim alamayan çocukların istenmeyen davranışlarda bulunmasının da önüne geçilecektir" dedi.

Suriyelilerin komşu ülkelere gitmelerinden ziyade vatanlarında kalmalarını isteyen Khanji, Suriye içindeki 1 milyon öğrenciye de çanta ve kırtasiye yardımında bulunduklarını belirtti.

Türkiye'nin Suriyelilere verdiği desteğin ne kadar büyük olduğunun farkında olduklarını vurgulayan Khanji, "Ne kadar büyük devlet olsanız da bu sayıdaki insana yardımcı olmak gerçekten çok zordur. Türk hükümetine ve halkına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de Suriye'deki iç savaşta en fazla çocukların mağdur olduğunu bildirdi. Diğer illere örnek olacak bir çalışma sergilemenin çabasında olduklarını dile getiren Ekinci, "Bu coğrafyanın çocuklarını, Suriyeli misafirlerimizi, kendi değerleri ve Türkiye'nin ortak değerleriyle yetiştirmek arzusundayız" dedi.

Ekinci, bölgede başka hesaplar içerisinde olanların da bulunduğuna dikkati çekti.

Yapılacak çalışmanın Türkiye'nin geleceğine de katkı sağlayacağını belirten Ekinci, "Çünkü eğitemediğimiz her fert risk taşır. Bu riski ortadan kaldırmak için bilinçli şekilde çalışmalıyız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!