Süregelen Nasıl Yazılır? Süregelen Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Süregelen Nasıl Yazılır Süregelen Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 13:06

Süregelen kelimesi sık sık kullanılan ve her alanda kullanımı söz konusu olan kelimelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu kelimenin yaygın bir kullanım alanının olması kelimenin doğru bir şekilde yazılmasının çok daha önemli olduğunu gösteriyor. Süregelen kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre bu kelime türünün doğru yazılış şeklini tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Süregelen kelimesi iki ayrı kelimeden oluşmaktadır. Bu yüzden genellikle süre gelen şeklinde yanlış bir şekilde yazılmaktadır Süregelen kelimesinin doğru yazım biçimi süregelen şeklindedir. Birleşik yazılan kelimeler arasında yer alır. Ayrıca süregelen kelimesi yazım yanlışında anlam bozulmasına ya da değişmesine uğrayabilir. Bu yüzden doğru ve net bir şekilde yazılmalıdır. 

 Süregelen Nasıl Yazılır? 

 Süregelen kelimesi birleşik bir şekilde yazılır. Yani süregelen şekli ile kullanılır. Süre gelen şeklindeki ayrı yazımı yanlış olarak ifade edilir. Yani süregelen kelimesinin doğru yazılışı süregelen şeklindedir ve bu şeklin dışındaki yazılışları yanlış yazım olarak değerlendirilir. 

 Süregelen Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 Süregelen kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre doğru yazılışı süregelen şeklindedir. Süre gelen olarak yazılması kesinlikle yanlış kabul edilir. Kelimenin anlam bütünlüğünün korunması için birleşik yazılması gerekir. 

Haberin Devamı

 Kısacası TDK'ye göre süregelen kelimesinin doğru yazılışı süregelen şeklindedir. Ayrıca süregelen kelimesi öteden beri aynı şekilde süren, aynı şekilde olan, sürüp gelmekte olan anlamlarına gelmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!