Sporcu lisansı sorgulama nasıl yapılır? Spor Bilgi Sistemi ile tüm spor branşları için sporcu lisansı nasıl sorgulanır?

Güncelleme Tarihi:

Sporcu lisansı sorgulama nasıl yapılır Spor Bilgi Sistemi ile tüm spor branşları için sporcu lisansı nasıl sorgulanır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 20:14

Sporcu lisanslı sorgulama işlemleri online site üzerinden gerçekleşmektedir. Sporcular lisans sorgulamalarını https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx adresi üzerinden yapmaktadır. Sisteme erişim sağlayan kullanıcılar kullanıcı adı ve şifreleri ile beraber sisteme adım atmaktadır. Ardında lisanslı sorgulama kısmı üzerinde yer alan lisanslarına ulaşabilmektedir. Tüm sporcular bu sistem üzerinden lisansları hakkında bilgi almakta ve lisanslı baskısı edinmektedir. Sporcu lisanslı sorgulama nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Sporcu lisans sorgulama işlemleri https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx adresi üzerinden kolaylıkla tamamlanmaktadır. Sporcular istedikleri alanı seçerek o alan üzerinde lisanslarını sorgulamaktadır. Lisans hakkında detaylı bilgi ve kullanım alanları da sistem içerisinde aktif olarak yer almaktadır. Öğrenci lisansı çıkaracak olan kişiler de çeşitli başvuru türlerinden yararlanarak sistemi kullanmaya devam etmektedir.

 Sporcu Lisanslı Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Sporcu lisanslı sorgulama işlemleri https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx adresi üzerinden tamamlanmaktadır. Öğrenciler kullanıcı adı ve şifreleri ile beraber bu sistemde kayıtlı olan lisans bilgilerine anında ulaşmaktadır. Okul için lisans çıkarmak isteyen kişiler de bu adres tarafından başvuruda bulunmaktadır. Sporcu olduğunu kanıtlayan evraklar aracılıyla sporcu lisanslı talep işlemleri başlatılmaktadır. Okul sporları lisansı bölümü üzerinden ekleme yapmak isteyen kişiler ekle bölümü üzerinden tercih ettikleri spor lisansını aktif hale getirmektedir.

Haberin Devamı

 Spor lisanslı sorgulama işlemleri aynı zamanda e-devlet üzerinden de gerçekleşmektedir. Okul öğrencileri bu sisteme giriş yaparak lisansları hakkında bilgi almaktadır. Lisanslı başvuruları ve sorgulama seçenekleri de bu sistem altında kayıtlıdır. Lisans başvuruları için hazırlanan https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx sistemi 7/24 hizmet vermektedir. Lisans almak ya da var olan lisansı sorgulamak için öncelikle ekle bölümünden lisans ekleme işlemleri gerçekleşmektedir. Ardından sporcular bu lisans sorgulama adımlarını ilerletmektedir.

 Spor Bilgi Sistemi İle Tüm Spor Branşları İçin Sporcu Lisansı Nasıl Sorgulanır?

 Spor bilgi sistemi ile tüm spor branşları için lisans başvurusu ve sorgusu https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx adresi üzerinden yapılmaktadır. Sporcuların tamamı kendi dallarında lisans sorgusunu bu sistem tarafından gerçekleştirmektedir. Her sporcu lisans almak ya da sorgulamak istediği dalı tercih ederek sistem üzerinden ekleme yapmaktadır. Sporcu lisansları aktif halde olan lisanslar şeklinde site içerisinde sorgulanmaya açılarak sporculara sunulmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!