Spor toto ikramiyesi nasıl hesaplanır? Spor toto ikramiye hesaplama

Güncelleme Tarihi:

Spor toto ikramiyesi nasıl hesaplanır Spor toto ikramiye hesaplama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 23:44

Türkiye ülkesinin resmi spor kuruluna spor toto denmektedir. Bu kurul 1949 tarihinden beri hizmet vermektedir. Spor toto oynayan ve kazanan bireyler çeşitli tutarlarda ikramiye almaktadır. Bu ikramiyenin hesaplanmasında katma değer vergisi de gözetilmektedir. İkramiye derecelere göre pay edilerek kazananlara dağıtılmaktadır. İşte spor toto ikramiyesinin nasıl hesaplandığına dair tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

 

 Spor toto içeriğinde çeşitli şans oyunlarını barındırmaktadır. Bu şans oyunlarından bazıları kazı kazan, süper loto, şans topu, on numara, iddia, sayısal loto gibi oyunlardır. Bu oyunları kazanan kişiler ikramiyelerini vergiler de dahil edilerek spor toto kurumunun belirli hesaplamaları sonucunda alabilmektedir. Burada aynı oyunu kazanan kişi sayısı adedi, düşülecek vergi tutarı, dağıtım oranı gibi pek çok etken ikramiyeyi etkileyebilmektedir.

  Spor Toto İkramiyesi Nasıl Hesaplanır?

  Spor toto ikramiyesinin nasıl hesaplandığını anlayabilmek için öncelikle hangi durumda ikramiye almaya hak kazanıldığını bilmek gerekmektedir. Bu alanda 15, 14, 13, 12 bilenler ancak ikramiyeyi almayı hak kazanabilmektedir. Yani spor totoda her grup için bir ikramiye havuzu oluşturulmaktadır. İşte bu havuzda toplanan ikramiye tutarı kazananlara dağıtılmaktadır. Havuzdaki ikramiye tutarı ikramiye grubunda yer alan kazanan kişi sayısına bölünmektedir. Bu sayede ikramiye miktarı belirlenmektedir.

Haberin Devamı

  Örneğin spor totoda 14 bilen 220 kişi 220 kişi 8.261,35 TL kazandı ya da spor totoda 12 bilen 35341 kişi 64,28 TL kazandı ibarelerine sıklıkla rastlarız. Spor toto kurumuna katılan kişilerin yatırdığı ücretlerden yani havuzda toplanan paradan katma değer vergisi düşülmektedir. Bu hesaplamanın ardından kalan tutarın %83'üne denk gelen tutar kişilerin kazanma derecelerine göre pay edilerek dağıtılmaktadır. Spor toto ikramiyelerinin hesaplanmalarıyla ilgili resmi metin aynen bu şekilde yayınlanmaktadır.

  Spor toto oyunu 15 müsabaka üzerinden değerlendirilmektedir. 15 müsabakanın sonucunu doğru tahmin edenler 1. derecede yer alarak %35 pay almaktadır. 14 müsabakanın sonucunu doğru tahmin edenler 2. derecede yer alarak %20 pay almaktadır. 13 müsabakanın sonucunu doğru tahmin edenler 3. derecede yer alarak %20 pay almaktadır. 12 müsabakanın sonucunu doğru tahmin edenler 4. derecede yer alarak %25 pay almaktadır.

  İkramiyenin eşit bir şekilde dağıtılması için her dereceye düşen pay miktarı bu dereceyi doğru tahmin etmiş olan sütunların sayısına bölünmektedir. Spor toto kuralı ise bir kolonda sadece bilinen en üst dereceye ikramiye ödenmektedir. Yine bir kurala göre sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 1 yıl içinde ibraz edilmeyen biletlere ait ikramiyeler ödenmemektedir.

Haberin Devamı

  Spor toto aslında hafta içi ve hafta sonu oynanan maçları tahmin etmek üzerine dayalıdır. Kurumda belirlenen 15 adet karşılaşma vardır. Bu karşılaşmaların birinci takımın galibiyeti, beraberlik, ikinci takımın galibiyeti gibi 3 adet tahmin seçeneği bulunmaktadır. İkramiye alınması için galibiyet, beraberlik, yenilgi gibi sonuçlardan en fazla 15 en az 12 doğru tahmin gerçekleşmesi gerekmektedir.

  Misli seçeneği ise oynanan kuponun olası ikramiye tutarını arttırmak için vardır. Kişiler aynı maç için birden fazla tahminde de bulunabilir. Sistemli oynamak terimi bununla ilgilidir. Spor totoda bir kolonun bedeli 50 kuruştur.

  Hesaplama yani kazanç toplanan paranın miktarına göre değişkenlik göstermektedir. Havuzda biriken paraların kazananlara dağıtılması müşterek kazanç kuralıdır. Örneğin bir spor toto kuponuna 15 adet maç yazdınız. Bu maçlardan bazıları beraberlik, bazıları ikinci takımın yenmesi bazıları da birinci takımın yenmesi şeklindedir. Yani her maç için tek tahminde bulundunuz. Kupon tutarı olarak da 100 TL kadar havuza para ödeniniz. Bu durumda kupona yazdığınız 15 tane maçın tutması halinde o haftanın ve yılın havuzda toplanan para miktarına göre kazanç tutarınız değişiklik gösterecektir. Bu örnekteki kişi 13 Ocak 2021 tarihinde böyle bir kupon yaparak hesaplamalar sonucunda 60 bin alabilmiştir.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!