Sömestr tatili ne zaman başlıyor? Sömestr tatili kaç gün sürecek?

Güncelleme Tarihi:

Sömestr tatili ne zaman başlıyor Sömestr tatili kaç gün sürecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 18:22

Milyonlarca öğrencinin kulağı bu haberde! Sömestr tatili kaç gün sürecek? Sömestr tatili ne zaman başlayıp, ne zaman bitecek? Tüm soruların yanıtı haberimizin devamında...

Haberin Devamı

2015-2016 yarıyıl tatilinin ne zaman başlayacağı ve kaç gün süreceği hem öğrenciler, hem de veliler için merak konusuydu. Tam 16 gün sürecek olan bu tatili merakla bekleyen öğrenci ve velilerin aklındaki soruyu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı giderdi. Sömestr tatili 22 Şubat 2016 Cuma günü başlayacak ve 8 Şubat Pazartesi günü bitecek.

Sosyal medya ve internet sitelerinde yarıyıl tatilinin 30 gün ve yaz tatilinin iki buçuk ay olacağı iddiaları yer alıyordu. Bu iddialar ise birçok öğrenci ve velilerin aklını karıştırıyordu. Çok zaman geçmeden Milli Eğitim Bakanı Avcı, geçen gün katıldığı bir özel programda bu iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Tatilciler heyecanlı

Sömestr tatili ile ilgili açıklamayı duyan tatilciler, otellerde ve kış turizminin yapıldığı merkezlerde rezervasyon yaptırmaya başladılar. Türkiye'nin kar yağışının etkisi altına girdiği şu günlerde aktif durumda bulunan kayak merkezleri tatile çıkmayı planlayan öğrenci ve veliler için iyi bir alternatif olarak duruyor.

BAKMADAN GEÇME!