Şnorkel Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Şnorkel Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Şnorkel Ne Demek, Ne Anlama Gelir Şnorkel Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 10:03

Dilimizde bulunan bazı kelimeler ile ilk kez karşılaşıldığı zaman anlamı pek çok kişi tarafından merak uyandırmaktadır. Şnorkel bu kelimelerden birisidir. Cümle içerisinde çok sık kullandığımız şnorkel kelimesinin anlamı merak edilmektedir. Peki şnorkel ne demek, ne anlama gelir? Şnorkel kelimesinin TDK sözlük anlamını sizlere detaylıca derledik.

Haberin Devamı

 TDK sözlüklerinde bulunan pek çok kelimenin anlamı merak edilmektedir. Şnorkel kelimesinin anlamını ve kökenini de Türk Dil Kurumu sözlüklerinde öğrenmek mümkündür. 

 Şnorkel Ne Demek? 

 Şnorkel Almanca kökenli bir kelimedir. Horlamak ve hırlamak kökünden türemiştir. Özellikle yaz mevsiminde şnorkel kelimesi çok sık kullanılmaktadır. Deniz, havuz ve bunun gibi yerlerde başı su altında olan kişinin nefes almasını sağlayan boruya şnorkel adı verilmektedir. 

 Şnorkel Ne Anlama Gelir? 

 Şnorkel bir boru çeşididir. Yazın denizde ve havuzlarda çok sık kullanılır. Denizde veya havuz gibi alanlarda olan kişilerin suyun üstünden kalan kısmı ile soluk almasını yarayan bir boru olmaktadır. 

 Almanca kökenli bu kelime günlük hayatta da çok sık kullanılmaktadır. Almancada dalgıçların kullandığı nefes borusu anlamına gelen schnorchel sözcüğünden alıntı bir kelimedir. 

Haberin Devamı

 Şnorkel Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

 Şnorkel kelimesi en çok dalgıçlar ve yüzücüler arasında kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumu sözlüklerine bakıldığı zaman iki farklı şeklinde anlamı belirtilmektedir. Kelimenin sözlük anlamı şu şekilde açıklanmaktadır: 

 - Dizel motorlu denizaltının su altında uzun süre kalmasını sağlayan düzen.

 - Solukluk

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!