Sınıf mevcudu kadar tokat

Güncelleme Tarihi:

Sınıf mevcudu kadar tokat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2007 14:29

Boş derste gürültü yapan arkadaşlarının isimlerini vermeyen sınıf başkanına öğretmenden sınıf mevcudu kadar tokat.

Haberin Devamı

Milas Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki G.C.G.'yi, boş derste gürültü yapan arkadaşlarının isimlerini vermediği gerekçesiyle, tokatladığı ileri sürülen öğretmen V.K. hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Milas Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden V.K., geçen çarşamba günü, nöbeti sırasında, Milli Güvenlik dersi boş olan 10/A sınıfından çok gürültü gelmesi üzerine kontrol etmeye gitti. İddiaya göre V.K., sınıf başkanı G.C.G.'den, gürültü yapan öğrencilerin isimlerini istedi. G.C.G., gürültü yapanların isminin yazılı olduğu listeyi arkadaşlarının yırttığını, isimlerini hatırlamadığını söyledi. Bunun üzerine sinirlenen V.K., G.'ye, 26'sı sınıf mevcudu, 4'ü de sınıf başkanı olduğu için 30 tokat attı. Arkadaşlarının önünde tokat yemeyi kendine yediremeyen G., olayı babası Cemal G.'ye anlattı. Cemal G., Milas Kaymakamlığı'na ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurarak, oğluna tokat atan öğretmen V.K., hakkında şikayetçi oldu. Cemal G.'nin şikayeti üzerine V.K., hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

‘TOKAT ATMAYA HAKKI YOK’
Çocuğunu dayak yemesi için okula göndermediğini ifade eden Cemal G., “Oğluma tokat atmaya kıyamazken, bir öğretmeni tarafından 30 tokat atılmasını içime sindiremiyorum. Bu olay, oğlumun ve bizlerin psikolojilerinin bozulmasına neden oldu. Bu yüzden işime bile gitmedim. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Okullarda bu tür olayların bir daha meydana gelmemesi için, bir veli olarak olayın üzerine düşeceğim ve takipçisi olacağım. Sınıfta bulunan 26 öğrenci de tokat atılmasına şahittir. Öğrencilerle yapmış olduğum konuşmalarda, okulda dayak olaylarının sürekli olduğunu ancak dışarıya yansıtamadıklarını belirttiler. Oğluma tokat atıldığını okul yönetimi tarafından da doğrulandı. Kendileri de bu olayı utanç verici buldular” dedi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy da yaşanan olaydan ötürü üzüntü duyduğunu, gerekli soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!