Singapur Resmi Dili Nedir? Singapur'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Singapur Resmi Dili Nedir Singapurda Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 14:21

Singapur’da resmi dil olarak kabul edilen dil Malayca dili olmaktadır. Bu dil dışında konuşulan başka diller de bulunmaktadır. Ancak ağırlık olarak konuşulan dil Malayca olduğu için resmi kaynaklarda kabul edilen dil Malayca olmuştur. Singapur’a gittiğiniz zaman birkaç kelime Malayca öğrenmenin sizin için çok faydası olacaktır. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Malayca, Singapur ülkesinin resmi dili olarak karşımıza çıkmaktadır. Resmi yazılarda da bu dil kullanılmaktadır. Ancak İngilizce de pek çok bölgesi tarafından konuşulan bir dildir. Bu ili dil de ağırlıklı olarak konuşulan diller olarak kabul edilmektedir. 

 Singapur Resmi Dili Nedir?

  Singapur, Malayca dilini konuşmaktadır. Bu konuşma dili resmi dil olarak da kayıtlara geçmiştir. Ülkenin resmi dili hakkında bir araştırma yaptığınızda karşınıza Malayca dili çıkacaktır. Bunun dışında karşınıza çıkacak dört farklı konuşma dili de bulunmaktadır.

  Singapur’da Konuşulan Diller Nelerdir?

  Singapur’da yoğun bir biçimde konuşulan dört farklı dil bulunmaktadır. Bu dillerden ilki Malayca’dır. Bu dil aynı zamanda ülkenin resmi dilidir. Malayca dışında İngilizce dili de en çok konuşulan diller arasında ikincidir. Mandarince ve Tamilce dilleri de bölgesel olarak konuşulan üçüncü ve dördüncü dillerdir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!