Sinerji ne demek? TDK'ya göre sinerji kelimesinin anlamı nedir? Sinerji sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Sinerji ne demek TDKya göre sinerji kelimesinin anlamı nedir Sinerji sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2021 02:25

Hem kimya ve fizikte hem de sosyoloji ve psikoloji gibi pozitif bilimlerde kullanılan sinerji kelimesinin anlamı birçok kişi tarafından merak ediliyor. 2000'li yılların başından itibaren kullanılmaya başlanan bu sözcük dilimize Yunancadan geçmiştir. İlk kez Antik Yunan filozofları tarafından kullanılan kelimenin orijinal hali ise ''synergie'' şeklinde yazılır. TDK'ya göre sinerji kelimesinin anlamı nedir? Bu kelimenin sözlük anlamını örnek cümleler ile birlikte derledik.

Haberin Devamı

Bu kelimeyle eş ve yakın anlamlı olan birçok sözcük günlük hayatta sıklıkla kullanılmaktadır: Bunlardan en yaygın olanları şu şekilde sıralanabilir: 1- Kuvvet 2- Güç 3- Birlik 4- Görevdeşlik 5- İş Bölümü

 TDK'ya Göre Sinerji Kelimesinin Anlamı Nedir?

 Sinerji, farklı özelliklere sahip iki maddenin birleşmesi demektir. Sinerjiyle oluşan karışımların diğer karışımlardan en büyük farkı, maddelerin potansiyel güçlerinden daha büyük bir kuvvete ulaşmasıdır.

 Bu kelime yalnızca madde ve karışımlar için değil insanlar ve ekipler için de kullanılır.

 Örneğin A kişisinin en önemli özelliği çalışkanlıktır. B kişisinin ise en büyük yeteneği analiz becerisidir. A kişisindeki çalışkanlık ile B kişisindeki analiz yeteneği birleştiğinde ortaya her iki bireyin ayrı ayrı oluşturacağı etkiden daha büyük bir etki çıkar. Bu etkiye sinerji adı verilir.

Haberin Devamı

 TDK'ya göre sinerji kelimesinin sözlük anlamı iş bölümü ve ekip çalışmasıdır.

 Örnek Cümleler

 1- Şirkette yakaladığımız sinerji çok kısa bir sürede meyvelerini vermeye başladı.

 2- Eğer istediğimiz sinerjiyi yakalarsak gerçekleştiremeyeceğimiz başarı yok!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!