Sınavda gürültüye 12 bin YTL ceza

Güncelleme Tarihi:

Sınavda gürültüye 12 bin YTL ceza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2008 11:37

ZONGULDAK’ta, pazar günü yapılacak Orta Öğretim Kurumları Sınavı’nda (OKS), okulların çevresinde gürültü yaparak öğrencilerin konsantrasyonunu bozanlara 431 YTL ile 12 bin YTL arasında değişen para cezaları uygulanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, gürültünün, insanların işitme sağlığını ve algılamasını olumsuz etkilediğini, konsantrasyon, fizyolojik ve psikolojik dengeleri bozan, performansı azaltan, yaşam kalitesini etkileyen önemli bir çevre kirliliği türü olduğunu söyledi. Pazar günü OKS’ye girecek öğrencilerin bu tür olumsuzluklardan etkilenmemesi için tedbirler alındığını belirten Uzun şöyle konuştu:
“Sınavın yapılacağı okulların yakınındaki işyeri ve atölyelerin, işyerleri dışında gürültü oluşturacak biçimde faaliyette bulunmaları, açık hava pazarlarının kurulması, okul çevresinde öğrencileri rahatsız edecek biçimde yüksek sesle konuşulması, ulaşım araçlarının yüksek sesle müzik aletlerini kullanmaları, korna çalmaları, ses yükseltici cihazlarla yayında bulunulması, açık hava etkinliklerinin yapılması, her ne amaçla olursa olsun patlayıcıların kullanılması yasaklanmıştır. Sınav süresince yapılacak denetimlerde yasaklara uymayanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Yasası’nın 14. maddesi gereğince idari para cezaları kesilecek.

Yasaklara uymayan konutlara 431 YTL, ulaşım araçlarına bin 293 YTL, işyeri ve atölyelere 4 bin 312 YTL, fabrika, satış yapanlara ve eğlence yerlerine 12 bin 936 YTL para cezaları uygulanacak.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!