Şınav Nasıl Çekilir Ve Faydaları Nelerdir? Erkek Ve Kadın İçin Şınav Teknikleri

Güncelleme Tarihi:

Şınav Nasıl Çekilir Ve Faydaları Nelerdir Erkek Ve Kadın İçin Şınav Teknikleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2021 19:59

Şınav çekme eylemi, en eski nitelikteki egzersiz hareketlerinden bir tanesini oluşturur. Şınav çekmek oldukça doğal bir hareket çeşidi olmasından dolayı insanlar tarafından sıklıkla tercih edilen spor hareketlerinden biridir. Bütün bedenin çalışmasını sağlayan ve bir çeşit vücut ağırlığı egzersizi olan şınav çekmek, özellikle omzun, göğsün, alt bedenin ve karnın çalışmasını ağlayan en etkili özellikteki hareketler arasında yer alır. Şınav çekmenin nasıl olduğunu ve erkekler ile kadınlar için şınav tekniklerinin neler olduğunu sizler için derledik.

Haberin Devamı

Şınav çekmek, yere yüz üstü bir şekilde uzanmak sureti ile ayakuçlarından alınmakta olan yardım ile vücudu kaldırma hareketine verilen genel bir isimdir. Belli sayıdaki tekrardan oluşan setler aracılığı ile uygulandığınızda oldukça verimli sonuçlar elde edilir. Şınav çekerek göğüsün ve arka kol kaslarının beraberinde omuzların da gelişmesi sağlanır.

Şınav Çekmenin Vücuda Yararları Nelerdir?

En temel ve yaygın olan fitness hareketlerinden bir tanesi şınavdır. Zaman ya da fark etmeksizin her alanda kolay bir şekilde yapılabilen şınav hareketi spora zaman ayırmakta zorlanan kişiler tarafından sık sık uygulanan hareketlerin başında yer alır.

Şınavın en önemli faydası yüksek miktarlarda kalori harcatmasıdır. Bundan dolayı kilo verme sürecinde ve sıkılaşma konusunda büyük ölçüde avantaj sağlar. Şınav çekmek, omuz, kol ve göğüs kaslarının en iyi form almasını sağlama özelliğine sahip olmasının yanında vücudun diğer kısımlarında yer alan kasların düzenli ve daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli çekilen şınavın sırt ve bel bölgesi üzerinde kas gelişimini sağladığı pek çok kez ispatlanmıştır.

Haberin Devamı

Erkek ve Kadınlar İçin Şınav Çekme Teknikleri Nelerdir?

Çok sayıda şınav çekme tekniği bulunur. Bu teknikler kapsamında ilk olarak yüksek plank adı verilen pozisyona geçilir.

Eller direkt olarak omuzların altına koyulur. Ayak parmaklar yere koyulur, karın sıkılır ve sırt düz bir şekilde pozisyon alır. Bu şekilde tüm vücut doğal ve düz duracaktır.

Vücut alçaltılır. Sırt düz dururken boynun da bükülmemesi amacı ile gözlerin yerde bulunan ilerideki herhangi bir noktaya bakması gerekir.

Göğüs yere değene kadar vücut indirilir. Kalçanın aşağı doğru düşmemesine veya yukarı çıkmamasına dikkat edilir.

Vücudun duruşu baştan ayağa kadar düzgün bir şekilde korumalıdır.

Dirsekler de vücuda yakın durmalıdır. Kollarının ‘T’ biçimi almamasına dikkat etmek gerekmektedir.

Karın sıkılır ve bedenin geri itilmesi sırasında nefes verilir.

Bu şekilde çekilen bir şınavdan iyi sonuçlar almak mümkündür.

 

​​​​​​​

 

BAKMADAN GEÇME!