Sıklamen Çiçeği anlamı nedir? Sıklamen Çiçeği neyi simgeler ve ifade eder

Güncelleme Tarihi:

Sıklamen Çiçeği anlamı nedir Sıklamen Çiçeği neyi simgeler ve ifade eder
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2021 00:44

Modern yaşam insanları doğadan zorunlu olarak uzaklaştırsa bile insanlar doğadan ayrı düşememektedir. Balkonun bir köşesine, camın kenarına, terasa, bahçeye kısacası her ortam ve imkanda bir parça tabiatı yaşayabilmek için yaşam alanlarına bitki ve çiçekleri sokmaya çalışmaktalar. Bahar ayının gelişi ile birlikte yeniden canlanan tabiat ananın uyanışına tanıklık etmek, kuşların cıvıldaşmalarını işitmek, denizin dalgalarını seyre dalmak ve belki de bir tepenin zirvesine tırmanarak ciğerlerine en temiz havayı solumak için kendilerini doğaya, bağ ve bahçelere atmaktadırlar. Bu güzelliklere güzellik katan ise şüphesiz açan rengarenk çiçekler olmaktadır. Sıklamen çiçeği de bu çerçevede merak edilen çiçek türlerinden birisidir. İşte sıklamen çiçeği neyi simgeler, anlamı nedir ve neyi ifade eder gibi ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Haberin Devamı

  Sıklamen çiçeğinin Latince adı "Cyclamen" olup, çok yıllık bir bitkidir. 

 Sıklamen Çiçeği Anlamı Nedir? 

 Sıklamen çiçeği yılın şubat ve nisan ayları arasında çiçek açar. Sıklamen çiçeğinin rengi beyaz ve pembe tonludur. Sıklamen çiçeği 5 parçalıdır. Halk arasında sıklamen çiçeğine tavşan kulağı da denir. Sıklamen çiçeğinin yaklaşık olarak 20'den çok çeşidi vardır.

 Sıklamen çiçeğinin anlamı ise "Aşk"tır. Sıklamen çiçeği ile aşk haber verilir, sıklamen çiçeği aşkın habercisidir. 

 Sıklamen Çiçeği Neyi Simgeler ve İfade Eder? 

 Sıklamen çiçeği en fazla yetiştirilen, bahçe, balkon, teras ve iç mekanları süsleyen bir çiçektir. İç mekanlar kadar peyzaj çalışmalarında profesyonellerin de tercih ettiği bir çiçektir. Sıklamen çiçeğinin dayanıklılığı bunda önemli bir etkendir. Sıklamen çiçeği neyi simgeler ve ifade eder konusunu başlıklar halinde şöyle sıralamak olanaklıdır: 

Haberin Devamı

Sıklamen çiçeği rengi ve kokusu ile baş döndüren güzellikte bir çiçektir. 

Sıklamen aynı zamanda bir renge de adını vermiş olan bir çiçektir. Sıklamen çiçeğinin rengi çok özel fuşya ile pembe arasında bir tondadır. 

Sıklamen çiçeği "aşk"ı simgeler. Sıklamen aşkın habercisi olarak kabul edilir. 

Sıklamen çiçeği aynı zamanda sağlık açısından da faydalıdır. Yaprağı çay yapılarak tüketildiğinde sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. 

Ayrıca sıklamen çiçeğinin yaprağı adet söktürücü özelliği ile de bilinmektedir. 

Sıklamen çiçeği hazımsızlık durumlarında da faydalı bir bitki olarak bilinir

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!