SBÜ’ye Türkiye’nin ilk biyomedikal Ar-Ge merkezi

Güncelleme Tarihi:

SBÜ’ye Türkiye’nin ilk biyomedikal Ar-Ge merkezi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2022 16:02

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) 2022-2023 akademik yılı açılış törenine katıldı. Bakan Özer; “Türkiye’nin biyomedikal alanındaki ilk Ar-Ge merkezini Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde birlikte kuracağız. Altyapı çalışmaları için 10 milyon TL bütçeyi de bakanlık olarak biz vereceğiz“ dedi.

Haberin Devamı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin akademik yıl başlangıcı programında Bakan Özer’in yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve SBÜ Rektörü Prof. Dr.Cevdet Erdöl de yer aldı.

Üniversitenin akademik yıl açılışında yaptığı konuşmada sözlerine İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Bakan Özer şöyle devam etti:

TIBBİ CİHAZLARDA DIŞA BAĞIMLILIĞI ENGELLEMEK ÖNEMLİ
“Mesleki eğitimdeki güçlenme, kalkınma hamlesini gerçekleştirirken biyomedikal ve biyoteknoloji alanında ortak hareket etmek için kıymetli rektörümüzle konuşmuştuk. Ar-Ge merkezleri kuralım, her türlü finansal desteği de biz sağlayalım demiştik. Bu akademik yılın açılışı vesilesiyle Türkiye’nin ilk biyomedikal alanındaki Ar-Ge merkezini Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde birlikte kuracağız. Altyapı çalışmaları için 10 milyon TL bütçeyi de bakanlık olarak biz vereceğiz.

Haberin Devamı

Bu ülkenin kalkınması için inovatif çalışmalar, patent, marka, tasarım çalışmaları çok önemli. Bu kapasiteyi güçlendirmek, özellikle biyomedikal alanında, tıbbi cihazlarda dışa bağımlılığı engellemek, yerli üretimle ülkemizi güçlendirmek ile ilgili tüm birikimleri paylaşacağız. Millî Eğitim Bakanlığı olarak yükseköğretim kurumlarımızın çok daha iyi bir noktaya gelmesi için çaba gösteriyoruz. Bilimsel üretimi, kaliteyi en önemlisi eğitimde fırsat eşitliğini odağa koyarak birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi bizim için ayrı bir öneme sahip. SBÜ ilk günden bu zamana çok önemli bir büyüme kaydetti. MEB olarak biz de iş birliği ve destek için her türlü imkânı sunacağız.”

BAKMADAN GEÇME!