SBS ile yerleşemeyen öğrenciler TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

SBS ile yerleşemeyen öğrenciler TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 12:50

CHP’li Milletvekili, Bakan Avcı’ya ilkokul ve ortaokul mezunları ile SBS sonucunda yerleştirilemeyen öğrenci sayısını sordu.

Haberin Devamı

Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ortaokul-ilköğretim mezunu öğrencilerin sayısını, SBS sonucu yerleştirilemeyen ve sınava giremeyen öğrenci sayısını öğrenmek istedi.

Altay önergesinde, şu sorulara yer verdi:
"2013-2014 eğitim-öğretim yılında bu öğrenciler hangi okul türlerine kayıt olmuştur? Bakanlığınızın kayıt sürecinde bir yönlendirmesi olmuş mudur? Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında genel lise 9. sınıf öğrencilerinden sınıfta kalanlar hangi okul türüne devam edecektir? Bu konuda bir düzenleme ya da sadece bu öğrencilere yönelik bir af çalışmanız olacak mı? 2013-2014 eğitim-öğretim yılı itibariyle İmam Hatip Ortaokulu ve lise sayısı nedir? İmam hatip okullarındaki öğrencilerin diğer okullardan farklı olarak yemek ve servis ücretlerinin okullar tarafından karşılandığı yolundaki duyurular ve reklamlar bilginiz dahilinde midir?"

Haberin Devamı

Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yönelik bir diğer soru önergesinde ise, bakanın, Cahit Zarifoğlu'na ait bir kitabı öğrencilere dağıtmasını anımsatarak, "Küçük beyinlere cihat konulu şiirleri dağıtmakla ne amaçladınız? Şiiri ve şairleri bu yolla mı sevdirmeyi düşünüyorsunuz?" şeklinde sorular yöneltti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!