Sat ne demek ve açılımı nedir? Sat neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Sat ne demek ve açılımı nedir Sat neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 02:16

Özel eğitim gerektiren mesleklere seçilecek adayların bazı yeteneklere sahip olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda yapılan sınavlar sonucu bu mesleğe girmeye hak kazanan kişiler seçilmektedir. Türkiye'de SAT adı verilen üstün yetenekli insanlardan oluşan komando birliğini de bu bağlamda ele almak gerekmektedir. Peki, SAT ne demek ve açılımı nedir? SAT neyin kısaltması olmaktadır? İşte, SAT hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

 

 SAT adı verilen komando birlikleri özel olarak yetiştirilmiş insanlar arasından seçilen askeri bir birlik olmaktadır. SAT komandoları 50 haftalık zorlu bir eğitime tabi tutulmaktadır.

 SAT Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 SAT, Sualtı Taarruz Grup Komutanlığı olarak ifade edilmektedir. SAT Türk Deniz Kuvvetleri arasından seçilen yetenekli askerlerden meydana gelen Türkiye'nin ilk ve tek olan deniz komando birliği şeklinde açıklanmaktadır. 1963 tarihinde kurularak Deniz Kuvvetleri bünyesinde çalışmalarını yürütmektedir. 

 SAT Neyin Kısaltması 

 SAT komandolarının yaptıkları işlerin başında İstihbarat toplama yer almaktadır. Bu görevin dışında SAT komandoları bilgi toplama, yabancı limanlarda kontrol sağlama, rehin ve kaçırılma durumlarında da görev almaktadır. SAT komandoları savaş olması durumunda su altından, üstünden, karadan ve havadan sabotaj ve baskın yapmaktadır. 

Haberin Devamı

 SAT komandolarını deniz kuvvetlerinde çalışan astsubay ve subaylar oluşturmaktadır. Askeri bir birlik olan SAT taarruz kavramıyla daha çok anılmaktadır. Görev alanları sadece deniz ile sınırlı olmayan bu özel askeri birliklere ihtiyaç duyulması halinde her yerde operasyonlar yapabilmektedirler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!