Sağlık alanında eğitim verecek olan üniversite yolda

Güncelleme Tarihi:

Sağlık alanında eğitim verecek olan üniversite yolda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2013 14:18

Gaziantep’e açılması planlanan Sanko Üniversitesi bünyesinde, tıp fakültesi, hemşirelik, fizyoterapi, rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik bölümleri bulunacak.

Haberin Devamı

Bir devlet ve iki vakıf üniversitesinin bulunduğu Gaziantep’in dördüncü üniversitesi sağlık bilimleri alanında eğitim verecek Sanko Üniversitesi olacak. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, eğitim verecek güçlü bir üniversite hedeflediklerini söyledi. Konukoğlu, üniversitenin kuruluşuna ilişkin kanunun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı sonrasında Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı. Konukoğlu, sağlık alanında ihtisaslaşacak üniversitenin Türkiye’nin sağlık alanında iyileşme yaşanmasında önemli rol oynayacağını anlattı.
Akademik ve idari kadroların yanı sıra, fiziki altyapıyı da eksiksiz tamamlayarak 2014-2015 akademik döneminde eğitime başlamayı hedeflediklerini belirten Konukoğlu, üniversitenin kuruluşu ile sağlık sektörü altyapısı ve insan gücünde iyileşmeler sağlanacağına söyledi. Üniversitenin sağlık bilimlerine yoğunlaşacağına vurgulayan Konukoğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Sağlık alanında eğitim verecek güçlü bir üniversite olacağız. Yalnızca sağlık bilimlerine yoğunlaşan bir üniversite olarak yetiştireceğimiz öğrencilerin, ülkemizde katma değer yaratması ve diğer üniversitelerden farklılaşması kaçınılmazdır. Hedef kitlemiz, nitelikli bir sağlık eğitimi almak isteyen, başarılı, ne istediğini bilen ve gelecek kaygısı olmayan öğrencilerdir. Kurulacak araştırma hastanesi yanında, Türkiye’nin tek çatı altında en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi sayesinde SANKO Üniversitesi, kaliteli hizmet, araştırma, teşhis ve tedavi sunumu noktasında hiçbir sorunla karşılaşmayacak. Üniversite bünyesinde tıp fakültesi, hemşirelik, beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerinden oluşan sağlık bilimleri fakültesi bulunacak. SANKO Üniversitesi’nin sağlık bilimleri alanında sembol yükseköğretim kurumu olmasını hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!