Romantik duygusal filmler - Türk ve yabancı en iyi ve en güzel romantik duygusal film önerileri

Güncelleme Tarihi:

Romantik duygusal filmler - Türk ve yabancı en iyi ve en güzel romantik duygusal film önerileri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 16:56

Romantik filmlerde duygusallık ve aşk konuları olur. En iyi Türk yapımları arasında Aşk tesadüfleri sever, Başka dilde aşk, Kader, Sevmek zamanı ve Issız adam vardır. Yabancılar arasında ise Aşk ve gurur, Casablanca, Sil baştan ve Aşıklar şehri filmlerini saymak mümkündür. Türk ve yabancı en iyi romantik filmleri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Romantik filmler duygusal ve genelde aşk temalı filmlerdir. Romantik en iyi filmler arasında Türk ve yabancı yapımlar yer alır.

Romantik Duygusal Filmler

Casablanca (1942): En iyi aşk filmlerinden biri olan Casablanca filminde şehrin rağbet gören barlarından biri vardır. Bu bara bir gün Rick ve eski nişanlısı ile onun kocası gelir. Eski nişanlı ve kocasına da yardım edebilecek olan tek kişi eski nişanlı olan Rick'tir. Yönetmenliğini Michael Curtiz'in yaptığı Casablanca kült haline gelmiş ve herkes tarafından beğenilen romantik bir filmdir.

Sil Baştan (2004): Acılarla geçen bir ayrılık sonra Clementine, eski sevgilisinin anılarını sildirmek için bir yol bulur. Eski sevgili de eski ilişkilerini unutmaz için çok çaba sarf eder ve sonunda hafızasını sildirerek Clementine'i unutmaya başlar. Yönetmen koltuğunda Michel Gondry'nin oturduğu Sil Baştan filmi de klasikleşmiş bir romantik filmdir.

Haberin Devamı

Aşk (Her-2013): Filmde evliliğinin sonu ermesi sonucu üzüntü yaşayan Theodore benzersiz bir varlığa dönüştüğünü fark ettiği işletim sistemi tarafından adeta büyülenir. Karşı taraftaki ses eğlenceli ve aynı zamanda da hassastır. Samantha ile başta arkadaş olmalarına rağmen sonrasında ilişkileri aşka dönüşür ve evlilik ile sonuçlanır. Filmin yönetmeni Spike Jonze, oyuncuları ise Scarlett Johansson, Amy Adams, Joaquin Phoenix'dir.

Türk En İyi ve En Güzel Romantik Duygusal Film Önerileri

Sevmek zamanı: Geçimi boyunca boyacılık yapan Halil işe gittiği köşkteki bir kadının fotoğrafına aşık olur. Halil sonrasında bu fotoğrafı görmek için sürekli köşke işe gelir. Bir gün çalışırken köşke gelen misafirlerden biri de fotoğrafta gördüğü kadındır. Sonrasında ikili bir araya gelir ve Meral de ondan hoşlanmaya başlar.

Kader: Aşkından vazgeçmeyen bir adamın hikayesini anlatan Kader filminin yönetmenliğini Zeki Demirkubuz yapmaktadır. Sevdiği kadın uğruna ailesini karşısına alan bir adamın hikayesi anlatılmaktadır.

Başka Dilde Aşk: İşitme engeli bulunan Onur kürek takımındaki arkadaşlarının düzenlediği bir davete katılır. Partide Zeynep diye biriyle tanışır ve Zeynep gerçekten ona anlamaya çalışır. Aralarında iyi bir iletişim oluşur ve ikili birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar. Birçok festivalde ödül alan Filmin kadın oyuncusu Saadet Işıl Aksoy en iyi kadın oyuncu ödülüne de layık görülmüştür.

Yabancı En İyi ve En Güzel Romantik Duygusal Film Önerileri

Haberin Devamı

Aşıklar Şehri (2016): Sebastian ile Mia sevdikleri şeyi yapmak ve ortak arzularını yerine getirmek için bir araya gelirler. Fakat bu durum arttıkça ve başarılı olduklarında ilişkileri zarar görmeye başlar. Bir gün gerçekleştirmek için hayalini kurdukları başarı onların ayrılmalarına sebep olacaktır. Filmin yönetmen koltuğunda Damien Chazelle oturur. Oyuncu kadrosunda ise Emma Stone, Ryan Gosling ve Rosemarie DeWitt bulunmaktadır.

Aşk ve Gurur (2015): Jane Austen'in en sevilen romanından uyarlanan filmde Elizabeth annesi, babası ve kız kardeşi ile yaşamaktadır. Ailenin en büyüğü olduğundan üzerinde evlenmesi için bir baskı hissede. Açık sözlü Elizabeth üst sınıf biri olan Bay Darcy ile tanışır ve ona aşık olur. İkisi de birbirinden hoşlanmasına rağmen Darcy'nin aykırı doğası yüzünden bir türlü birlikte olamazlar. Aşk ve Gurur filminin yönetmeni Joe Wright'dir.

Haberin Devamı

Kefaret (2007): Genç aşıklar Cecilia ve Robbie Cecilia'nın kıskanç kız kardeşi tarafından zarar görmektedir. Söylenen sözlerin doğru olup olmadığını araştırmak aşıklar arasında güven problemine sebep olur.

 

BAKMADAN GEÇME!