Roman öğrencilere kutu kutu boyalar

Güncelleme Tarihi:

Roman öğrencilere kutu kutu boyalar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 14:22

Edirne'de, “Alayım Kızanıma Bir Kutu Boya” Projesi kapsamında bir iş adamının aldığı boya kalemleri, pastel ve sulu boyalar, öğrencilerin seslendirdiği şarkılar eşliğinde dağıtıldı.

Haberin Devamı

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği, projeyi, çoğunlukla Roman ailelerin çocuklarının okuduğu Fevzi Paşa İlkokulunda başlattı. İş adamı Zeki Yaşagör, projeye öğrencilere pastel, guaj ve sulu boya alarak destek verdi. Okul bahçesinde düzenlenen dağıtım töreni öğrencilerin davul, klarnet ve darbuka eşliğinde verdiği mini konserle başladı. Öğrencilere bir ara Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da darbukayla eşlik etti. Öğrenciler, müzik şölenini Roman danslarıyla şenlendirdi.
Tanrıkulu, etkinlikteki konuşmasında, önemli olanın bütün okulları normal standarda getirmek olduğunu söyledi. Halkın bunun için vergi ödediğini belirten Tanrıkulu, "Biz de, bize verilen vergileri halkımız için kullanıyoruz, yani halktan aldığımızı halka veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da dezavantajlı öğrencilerin sorunlarını çeşitli projelerle çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Daha sonra öğrenciler, dağıtılan boya kalemleriyle, çeşitli boyamalar yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!