Roman öğrenciler sinemayla tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Roman öğrenciler sinemayla tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2013 16:17

Edirne’de çoğunluğunu Romanların oluşturduğu 120 ilkokul öğrencisi, “Eğitimle Mutlu Yarınlar Projesi” kapsamında, sinemayla tanıştı.

Haberin Devamı

Fevzipaşa ve Mimar Sinan ilkokullarında öğrenim gören çoğunluğunu Romanların oluşturduğu öğrenciler, okullarından Edirne Belediyesi’ne ait minibüslerle alınarak sinemaya götürüldü. Burada “Kahraman Maymun” isimli animasyon filmi izlediler. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, dezavantajlı öğrencilere sinema salonu ve alışveriş merkezinin de olduğunu göstermek istediklerini belirterek, “Bütün çocukların, bütün insanların eşit olduğu bir dünyada yaşadığımız zaman ve kimsenin kimseye özenecek bir durumu kalmadığı zaman, toplumu birbirine bağlayabiliriz” dedi.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da birçok Roman öğrencinin hayatında hiç sinemaya gitmediğini, ilk kez sinemayla tanıştıklarını anlattı. Dezavantajlı öğrencilerin sosyalleşmesi ve hayatın içinde olması için mücadele ettiklerini belirten Şallı, “Biz çocuklarımızın hayatın içinde olmalarını hedefliyor, onlara mutlu yarınlar yaratmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Mimar Sinan İlkokulu öğrencilerinden Şirin Demirel de hayatında ilk defa sinemaya geldiğini, sinemada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Aynı okulun öğrencilerinden Ceyhun Çekmez ise sinemada film izlemenin çok güzel olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!