Robert Boyle neyi buldu ya da icat etti? Robert Boyle buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Robert Boyle neyi buldu ya da icat etti Robert Boyle buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 16:50

Dünya üzerinde bilime ilgi duyan milyonlarca kişi olduğu bilinmektedir. Özellikle bilim alanında yapılan her çalışma insanlar tarafından takdir edilmiştir. Robert Boyle'de bilim için emek vermiş kişilerden birisi olarak bilinir. Robert Boyle neyi buldu ya da icat etti? Robert Boyle buluşları ve bilime katkıları nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Tarihten günümüze kadar birçok alanda çeşitli buluşlar yapılmıştır. Bu buluşlar yaşamamız için çok önemlidir. Çünkü her buluşun önemli bir katkı sağladığı ve insanlığı ileriye gördüğü görülür.

 Robert Boyle Neyi Buldu ya da İcat Etti?

 Robert Boyle, modern anlamda ilk 'element' tanımını yapan kişi olarak bilinmektedir. Özellikle gazın basıncıyla hacmi arasındaki bağıntıyı açıklaması onu meşhur etmiştir. Bu bağını "Boyle – Mariotte Yasası" olarak bilinmektedir. Boyle, genel olarak matematik ve fen alanlarında çalışmalar yapmıştır. Yaptığı çalışmalarda çok önemli başarılar elde ettiği de bilinmektedir.

 Robert Boyle, fizik ve kimya alanında önemli çalışmalar yapmış bilgili bir isimdir. Özellikle Galileo, Francis Bacon ve ve Otto Von Guericke'den çok etkilenmiştir. Ünlü fizikçi, matematikçi, mucit ve filozof Isaac Newton ise Robert Boyle'den etkilenmiştir. Bundan dolayı Boyle'nin, bilim dünyasına önemli katkılar sağladığı bilinmektedir. Isaac Newton'un ondan etkilenmesi bunun en önemli kanıtı olarak görülmektedir.

Haberin Devamı

 Robert Boyle Buluşları ve Bilime Katkıları

 Robert Boyle, ilk modern kimyager olarak bilim dünyasına damga vurmuş bir isimdir. Yaptığı çalışmalar onun ne kadar başarılı bir bilim insanı olduğunu göstermektedir.

 Robert Boyle, 25 Ocak 1627 yılında dünyaya gelmiş olan bir isimdir. İrlanda Krallığı'nda doğmuştur. Doğumundan itibaren hızlı bir şekilde gelişme göstermiştir. Hatta 9 yaşında bile bilime olan ilgisi dikkat çekmiştir. 1641 yılında ise Floransa'ya gitmiştir. Burada Galileo'nun ikilemlerini incelemiştir. 1645 yılında İngiltere'ye dönerek sadece bilimsel çalışmalara ağırlık vermeye başlamıştır.

 1654 yılında Oxford'a taşındı ve 1657 yılında ise hava pompası konusunda çalışmalar yaptı. 1659 ve 1660 yıllarında hava konusunda çok sayıda başarılı deneye imza attı. Fizik başta olmak üzere birçok konu hakkında kitap çıkardı. 1668 tarihinde ise Londra'ya dönmüştür. 1691 tarihinde ise yaşama gözlerini kapatmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!